Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Τρεις δήμοι τελικά στην Κέρκυρα;

altΕνδεχομένως σήμερα το βράδυ να υπάρξουν νεώτερα για τα σχέδια της κυβέρνησης για τον Καλλικράτη, όσον αφορά το χωροταξικό, αφού Παπανδρέου και Ξυνίδης αναμένεται να προβούν σε σχετικές συζητήσεις στη Ρόδο, που σε αυτήν την περίπτωση συνδέεται άμεσα με την τύχη της Κέρκυρας.
Από τις 6.30 σήμερα το απόγευμα ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης προεδρεύει, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, συνεδρίασης του άτυπου νομαρχιακού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Θέμα η πρόκληση του σχεδίου Καλλικράτης για τα Δωδεκάνησα, ουσιαστικά όμως οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο για σκληρά «παζάρια» των αυτοδιοικητικών και του γραμματέα για τον αριθμό των δήμων στο νησί.
Κέρκυρας, όπως Ρόδος!!!
Ως γνωστό η «κόκκινη γραμμή» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σχέδιο Καλλικράτης αφορά και τη δημιουργία δήμων μαμούθ, γεγονός στο οποίο αντιτίθεται το σύνολο των αιρετών. Ζητούν δε να εξαιρεθούν από τη δημιουργία ενός δήμου σε κάθε νησί τα νησιά της Ρόδου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Μυτιλήνης, πλην της Κρήτης και Εύβοιας.
Σύμφωνα με διαρροές, από ασφαλείς πηγές του corfupress.com, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης είναι έτοιμος να κάνει ένα βήμα πίσω, δίνοντας στη Ρόδο τρεις δήμους, αντί του ενός που ανάμεναν σύμφωνα με τις αρχικές διαρροές. Οι ίδιοι κύκλοι μιλούν για «νερό στο κρασί του υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης συνολικά». Μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης ο πρωθυπουργός επιζητά την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και στήριξη και φαίνεται ότι δεν έχει την πολυτέλεια να έχει απέναντί του και τους αιρετούς, πολύ περισσότερο εκείνους που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.
Τι είπε ο Παπανδρέου
Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη και σήμερα στον Καλλικράτη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία που δίνει στην επιτυχία του εγχειρήματος.
Τη χρησιμότητα του ‘Καλλικράτη’, προκειμένου να βρεθεί λύση σε μια σειρά από προβλήματα που έχει η περιφέρεια ανέπτυξε, με αφορμή τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στο ακριτικό Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί. Ξεκινώντας δε από αυτό, προανήγγειλε και επισήμως την περιοδεία τόσο του ίδιου όσο και των άλλων μελών της κυβέρνησης σε όλη την επικράτεια, για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών που επιχειρούνται με σκοπό την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα.