Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ένα βήμα πριν από τη διαγραφή ο Αλογοσκούφης...

Έξαλλοι στη Ρηγίλλης με το θράσος του να στείλει επιστολή με την οποία θα ζητά και τα ...ρέστα. Τα ... κουμπαράκια του έπιασαν πάλι δουλειά!
.Από τον Γιάννη Δαίδαλο
.
Έξαλλοι έγιναν στην Ρηγίλλης, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν πληροφορήθηκαν από τα "παπαγαλάκια" και τους ...κουμπάρους του Γ. Αλγοοσκούφη ότι ο πρώην υπουργός ετοιμάζεται να στείλει επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά με την οποία θα τον καλεί να ... στηρίξει την οικονομική πολιτική της περιόδου 2004-2008.
Ήδη ο Αντ. Σαμαράς έχει αποκηρύξει δημόσια, από την Χαλκίδα, την περίοδο Αλογοσκούφη (διαβάστε εδώ) ενώ στελέχη της ΝΔ κάνουν λόγο για απύθμενο πολιτικό θράσος του πρώην υπουργού ο οποίος αντί να ζητήσει συγγνώμη ή έστω να σιωπήσει, ζητά και τα ρέστα...
Κάποιοι μάλιστα λένε με νόημα ότι...

καλό θα ήταν να ...ξανασκεφτεί την αποστολή μιας τέτοιας επιστολής διότι στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά του εισηγούνται να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και μόλις την παραλάβει να ξεκινήσει την ΄"αυτοκάθαρση" εκδιώκοντας τον από τη ΝΔ. Αυτό θα ήταν, κατά την άποψη πολλών, και μια ουσιαστική ενέργεια για την πολιτική εξιλέωση της ΝΔ απέναντι στην (ακόμη θυμωμένη) εκλογική βάση του κόμματος.
Σε αυτή την επιστολή, που λέγεται ότι μπορεί να είναι και 20σέλιδη(!), ο πρώην "τσάρος" φέρεται να εκφράζει έντονη δυσφορία (!!!!) για το γεγονός ότι η NΔ αφήνει αιχμές για πολλά λάθη και παραλείψεις την περίοδο που ήταν ο ίδιος υπουργός Οικονομίας και δίνει ...συμβουλές του στυλ ότι «μια παράταξη που δεν υποστηρίζει η ίδια το κυβερνητικό της έργο και την ιστορία της δεν μπορεί να περιμένει ότι θα την υποστηρίξουν οι πολίτες».
Αρνούμενος να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες, θα μιλά πάλι για συλλογικές ευθύνες -ενώ είναι κοινό μυστικό ότι χειριζόταν εν λευκώ την κατάσταση της οικονομίας- και θα προσπαθεί να ισχυριστεί ότι τα αδιέξοδα δημιουργήθηκαν αποκλειστικά και μόνον εξαιτίας της διεθνούς κρίσης, του υψηλού δημοσίου χρέος και των καθυστερήσεων που υπήρξαν τους τελευταίους πεντέμισι μήνες.
Το ...ωραίο είναι ότι ανάλογη επιστολή ο Γ. Αλογοσκούφης ετοιμάζεται να στείλει και στον Κ. Καραμανλή ασκώντας του έτσι πίεση για να βγει να τον καλύψει...
press-gr