Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στους "Ράδιο Αρβύλα" για τη Τζούλια

Πολύ ακριβές αποδεικνύονται οι ...εμφανίσεις της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 150 ...χιλιαρικάκια κοστίζει στον ΑΝΤ-1 η αποκαλυπτική εμφάνισή της στους “Ράδιο Αρβύλα”, αν και η πρόθεσή τους ήταν να στηλιτεύσουν τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, συνδέοντάς τα με το “σκληρό” σεξ βίντεο της Τζούλιας.

Με απόφαση της ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το πρόστιμο επιβλήθηκε στον ΑΝΤ-1, καθώς διαπιστώθηκε "υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος". Όπως είπε ο πρόεδρος Ι.Λασκαρίδης “δεν θα φτάσουμε να δείχνουμε και πορνό”. Αναφερόμενος δε σε άλλα κανάλια, τα οποία επίσης πρόβαλλαν σχετικά αποσπάσματα, ο κ. Λασκαρίδης είπε “κανένα κανάλι δεν το πρόβαλε σ' αυτό το στύλ”.

Πρόστιμα, συνολικά 60.000 ευρώ, επιβλήθηκαν και στο MEGΑ:
(α) τα πρώτα 30.000 ευρώ για υπέρβαση του νομίμου ορίου διαφημιστικού χρόνου, το οποίο είναι 12 λεπτά την ώρα. Το κανάλι στις 15 Οκτωβρίου 2009 ξεπέρασε το όριο αρκετές φορές, ακόμα και τα 15 λεπτά ανά ώρα.
(β) τα δεύτερα 30.000 ευρώ για λάθος σήμανση, δηλαδή λάθος ώρα μετάδοσης της ελληνικής ταινίας Straight Story. Πρόκειται για ταινία που χαρακτηρίστηκε κατάλληλη για άνω των 13 ετών στο σινεμά, κωμωδία καταστάσεων, που παρουσιάζει τη ζωή ενός ετεροφυλόφυλου σε μια οικογένεια ομοφυλόφυλων.
Η ταινία προβλήθηκε ώρα 21.00 με σήμανση "απαραίτητη η γονική συναίνεση", ενώ σύμφωνα με το ΕΣΡ θα έπρεπε να προβληθεί με σήμανση "κατάλληλη για άνω των 15 ετών" και να μεταφερθεί ώρα 10.30 και μετά.   
http://www.newstime.gr/