Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (19:00, NET): Απαραίτητη η νίκη

Μονόδρομος αποτελεί για τον Ολυμπιακό η νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκη», ώστε σε περίπτωση γκέλας του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού στην Καβάλα, να γίνει αυτός που θα οδηγεί την κούρσα της Σούπερ Λίγκας. Το έργο του βέβαια μόνο εύκολο δεν θα είναι, μια και οι Αρκάδες που είναι στην τρίτη θέση βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, θα προσπαθήσουν να κάνουν τη ζημιά στους «ερυθρόλευκους». Την επανεμφάνιση των Ντιόγο και Γκαλέτι περιμένουν όλοι στον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται ο Ζίκο να τους κάνει τη… χάρη από το πρώτο κιόλας λεπτό. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» δείχνει να σκέφτεται σοβαρά να ξεκινήσει βασικούς τους δύο Λατίνους στο αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (19:00, NET), αποδεικνύοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ρισκάρει τη συμμετοχή τους.
Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν ταλαιπωρηθεί το τελευταίο διάστημα με συχνούς τραυματισμούς και στο ιατρικό τιμ είναι διστακτικοί στο να παίξουν από την αρχή. Ο Ζίκο, όμως, φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη, κάτι που μαρτυρούν και οι δοκιμές των τελευταίων ημερών. Άλλωστε, ο Βραζιλιάνος όσες φορές και αν έχει επιχειρήσει να ανοίξει τα «χαρτιά» του στις προπονήσεις, συνήθως εμμένει στις απόψεις του.
Επομένως, σε σύστημα 4-4-2 πιθανότατα να δούμε τους: Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια. Την αμυντική τετράδα θα αποτελέσουν, από δεξιά προς αριστερά, οι Τοροσίδης (ή Ζεβλάκοφ), Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος και Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ντουντού με τον Μαρέσκα, έχοντας στα άκρα τον Γκαλέτι (δεξιά) και τον Όσκαρ (αριστερά). Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Μήτρογλου και Ντιόγο.
http://www.sport-fm.gr