Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Οι 100 ημέρες που θα αλλάξουν την Ελλάδα

Την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αποκαλύπτει στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις. «Γυρίζουμε σελίδα», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός και συνέχισε καλώντας: « Σε συστράτευση με σκοπό την υπέρβαση της κρίσης, αλλά και σε έναν «οραματικό, ρεαλιστικό», αλλά και «αυτονόητο» δρόμο αλλαγής ζήτησε από τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή».
Όπως είπε, η οικονομία είναι στη δυσκολότερη θέση που βρέθηκε ποτέ μετά το 1993, το έλλειμμα για το 2009 είναι διπλάσιο από αυτό που ισχυρίστηκε η απερχόμενη κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως το μεγαλύτερο έλλειμμα είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας πως εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ θα τον ξαναπροτείνει.
«Η πράσινη ανάπτυξη είναι το πέρασμα σε μια νέα εποχή» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως το περιβάλλον είναι πρώτη προτεραιότητα. Μεταξύ άλλων, έθεσε ως στόχο το 20% της παραγόμενης ενέργειας να είναι από ανανεώσιμες πηγές, εξήγγειλε τερματισμό των καταπατήσεων, αξιοποίηση της μεσογειακής διατροφής και των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και ώθηση του αγροτουρισμού.
Συνέχεια εδώ...