Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Φανατικοί gadget-άκηδες οι Αυστραλοί

alt

Οι Αυστραλοί λατρεύουν την τεχνολογία και αυτό αποδεικνύεται και από τους αριθμούς, αφού το 2010 ξοδεύτηκαν $6,8 δισεκατομμύρια σε ψηφιακές συσκευές.
Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, iPods, τηλεοράσεις με γιγαντοοθόνες καθώς και κονσόλες παιχνιδιών βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ οι εκτυπωτές φάνηκαν λιγότερο δημοφιλείς από τους καταναλωτές.
Οι τιμές για τα τεχνολογικά προϊόντα έπεσαν κατά 13% μέσο όρο, το τελευταίο εξάμηνο του 2010. Τηλεοράσεις με γιγαντοοθόνες , κομπιούτερ και TV recorders δέχτηκαν τη μεγαλύτερη πτώση του δολαρίου, ενώ το κόστος για κονσόλες παιχνιδιών μειώθηκε κατά 21% το τελευταίο διάστημα.
Η πτώση της τιμής ενθάρρυνε πολλούς καταναλωτές να επενδύσουν στην τεχνολογία μειώνοντας κατά πολύ το χρόνο αναβαθμίσεων των gadgets.
Η έκθεση που ετοιμάστηκε ύστερα από έρευνα της εταιρείας GfK Retail and Technology Australia, βρήκε ότι η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του μέσου Αυστραλού και έχει γίνει μέρος της κουλτούρας του, καθώς το 80% χρησιμοποιεί ψηφιακές κάμερες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
spnews.gr