Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Κεφαλονίτες κατά Κερκυραίων για τις υποψηφιότητες...

Από το http://politika-mezedakia.blogspot.com/
Γράφει ο Popolarus Kefalonitus
πηγή: http://www.kefaloniapress.gr/

Όλα δικά τους τα θέλουν οι Κερκυραίοι. Έτσι είχανε μάθει και έτσι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται.
Η Κέρκυρα το κέντρο του σύμπαντος (μετά την Κεφαλονιά παλικάρια, κουλάρετε)…
Στα δόντια προλάβαμε να μην αφανιστεί από τον Καλλικράτη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά αυτοί το χαβά τους. Οι Κερκυραίοι ξανά στα χαρακώματα. «No passeran» ! «Πας μη Κερκυραίος» δεν θα περάσει για υποψήφιος Περιφερειάρχης. Αυτή είναι η συμπεριφορά τους.
Μόλις δε, ακούσανε για την υποψηφιότητα του Κεφαλλονίτη Ηλία Μπεριάτου, κήρυξαν το «Καλλικράτειο αντάρτικο». Βγάλανε τα μαγιό και τα βατραχοπέδιλα και πήρανε σβάρνα τα...
 φουαγιέ των ξενοδοχείων και των θεάτρων. «Κεφαλλονίτης υποψήφιος Περιφερειάρχης αποκλείεται»! Αυτό λένε σε όλους τους τόνους, ναίσκε τζόγια μου!
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής πρέπει να άρχισε η επανάσταση τση Κέρκυρας. Με αρχηγό τον Γιώργο Καλούδη, οι πράσινοι Κορφιάτες σήκωσαν τη σημαία του αντάρτικου και της ανεξαρτησίας της Κέρκυρας. Μπου! Φοβηθήκαμε ωρέ!
Eδω που τα λέμε, ο Γιώργος Καλούδης δεν είναι κανένας μουρλός Κερκυραίος. Αντίθετα μάλιστα. Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής Κέρκυρας. Θα θυμάστε ότι πολλές φορές έχουμε διαβάσει για την κόντρα του με την πρ. Υφ/γό Τουρισμού Ατζελα Γκερέκου.
Με ένα εκπληκτικό προσκλητήριο το οποίος διακίνησε μέσω sms : «Η Κέρκυρα βουλιάζει. Η Αθήνα δεν μας υπολογίζει. Μας υποτιμά και μας προσβάλλει συνεχώς. Το μέλλον μας είναι προδιαγεγραμμένο. Θα μείνουμε αδρανείς; Δεν θα αντιδράσουμε;» , διοργάνωσε την Παρασκευή το βράδυ, συγκέντρωση στελεχών, φίλων και γνωστών στο φουαγιέ του Θεάτρου της Κέρκυρας.
Μαζευτήκανε λοιπόν καμιά 150αριά Κερκυραίοι, σε ένα φουαγιέ, σε μια «στημένη» μάζωξη που ξεχείλιζε από Κερκυραϊκό εγωισμό, να μη σας πω και σωβινισμό, μπροστά στον «κοινό εχθρό» που λέγεται «μη Κερκυραίος υποψήφιος» .
Και τι αποφάσισαν; Αντάρτικη κάθοδο στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στα Ιόνια Νησιά! Υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Γιώργος Καλούδης.
Ποιοι; Οι μέχρι σήμερα «ορκισμένοι εχθροί»! Αυτοί που μέχρι χθες ούτε καλημέρα δεν έλεγαν!
Οι φίλοι του Γιώργου Καλούδη από την μια μεριά του φουαγιέ και οι φίλοι της Αντζελας Γκερέκου από την άλλη. Το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», ξεσηκώνεται. Απαξάπαντες με ένα ροσόλι στο χέρι σε ένδειξη περασμένων μεγαλείων στο Αχίλλειο.
Συμφώνησαν λοιπόν ότι μπροστά στον κίνδυνο «μη Κερκυραίος υποψήφιος» θα ξεχάσουν τα μίση και τα πάθη και θα αλλάξουν την απόφαση του προέδρου και πρωθυπουργού!
Καλά, είναι τρελοί αυτοί οι Κερκυραίοι, έτσι; Αλλάζει ο Γιώργος απόφαση σιόρ Διονύση;
Ακούστε όμως και την συνέχεια.
Την ίδια ώρα που η Κέρκυρα κήρυττε το αντάρτικο του φουαγιέ, στο Αργοστόλι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ασχολιόταν με τις διαρροές σε site και τοπικό τύπο.
Παραλίγο να είχαμε και διαγραφές υποτιθέμενων πληροφοριοδοτών! Σιγά! Θα πέσουμε από τη σκάλα!! Μυστικό είναι οι κακές σχέσεις της ομάδας της Νομαρχίας με τον Μπεριάτο; Δεκάδες τα πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων. Χρειάζονται πληροφοριοδότες για αυτό;
Όσο για την Ζάκυνθο και τη Λευκάδα, οι δυο κοντέσες των Ιονίων φαίνεται να αδιαφορούν για το αν θα είναι ή όχι περιφερειάρχης Κορφιάτης ή Κεφαλλονίτης , επιλέγοντας να συνωστίζονται πέντε – πέντε ανά νησί για μια θέση Αντιπεριφερειάρχη.
Φαταούληδες, ψηλομύτες και ακατάδεχτοι οι Κερκυραίοι. Εμείς όμως- τα άλλα νησιά τι κάνουμε;
Μπορεί Κερκυραίος υποψήφιος Περιφερειάρχης να κατεβάσει ψηφοδέλτιο χωρίς εκπροσώπους από τα άλλα νησιά;
Όχι δεν μπορεί που να κτυπιέται μέσα στη μέση του δρόμου, κάτω από το προικώων τση Άντζελας στο Πεντοφάναρο– δώρο του Τόλη και αδήλωτο.
Σε παρατηρητές της συγκέντρωσης του κ. Καλούδη στην Κέρκυρα, δημιουργήθηκαν εύλογα ερωτηματικά όπως :
Πως είναι τόσο σίγουρος ο κος Καλούδης για την υποψηφιότητά του;
Βρήκε υποψήφιους από τα άλλα νησιά και ποιους;
Βρέθηκαν Κεφαλλονίτες, Θιακοί, Ζακυνθινοί και Λευκαδίτες που «πως η Κέρκυρα βουλιάζει» και βάλθηκαν να την βοηθήσουν γυρίζοντας την πλάτη στα νησιά τους;
Ωρε! Υπάρχουν οχτώ Κεφαλλονίτες υποψήφιοι που θα συνδράμουν τον κ. Καλούδη και τσου φίλους του επειδή, όπως ισχυρίζονται, «η Αθήνα δεν υπολογίζει την Κέρκυρα»; Υπάρχουν οκτώ Ζακυνθινοί , πέντε Λευκαδίτες και ένας Θιακός, αντίστοιχα, που θα πάνε με τσου Κερκυραίους επειδή κλαψουρίζουνε «η Αθήνα μας υποτιμά και μας προσβάλλει συνεχώς»;
Ωρέ κουρλαθήκαμε εντελώς, αν μας νοιάζει Κεφαλονίτες, Θιακούς, Ζακυνθινούς και Λευκαδίτες «το προδιαγεγραμμένο μέλλον» τση Κέρκυρας.
Το μόνο σίγουρο είναι το προδιαγεγραμμένο δικό μας μέλλον, αν βγει Κερκυραίος Περιφερειάρχης!
Δεν το πιστεύω λοιπόν ότι μπορεί να αυτομολήσουν Κεφαλονίτες, Θιακοί, Ζακυνθινοί και Λευκαδίτες για τα συμφέροντα της Κέρκυρας!
Κανονικά, ούτε ένας Κεφαλονίτης, Θιακός, Ζακυνθινός και Λευκαδίτης, δεν πρέπει να βρεθεί για να φτιάξει ψηφοδέλτιο ο Καλούδης, αλλά και σε κανένα άλλο ψηφοδέλτιο με Κερκυραίο υποψήφιο Περιφερειάρχη, τον εκλεκτό του Αλιβιζάτου Σπύρου ή όποιον άλλο!
Είναι καιρός να καταλάβουν οι Κερκυραίοι πως για να υπάρξει η Περιφέρεια των Ιονίων Νησιών πρέπει να σταματήσουν να φέρονται αλαζονικά απέναντι στα άλλα νησιά.
Δεν μπορεί να τα θέλουν μονίμως όλα δικά τους!
Και την έδρα της Περιφέρειας δικιά τους!
Και όλες τις Περιφερειακές υπηρεσίες δικιές τους!
Και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο δικό τους!
Και την πλειοψηφία (22 μέλη στα 41) του νέου εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου δικιά τους!
Ε, πάει πολύ να θέλουν και τον Περιφερειάρχη δικό τους και μάλιστα με το έτσι θέλω!
Βέβαια και για να λέμε και τα σωστά, υπάρχουν Κερκυραίοι, όπως ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, που «μετά πίστεως γνώση» υποστηρίζουν «να είναι μη Κερκυραίος ο Περιφερειάρχης»!
Και τώρα ακούστε! Για το τέλος σας φυλάμε το καλύτερο.
Στα πηγαδάκια του Κερκυραϊκού φουαγιέ ακούστηκαν κάποια περίεργα υπονοούμενα.
Σε πολύ χαμηλούς τόνους κάποιοι πολύ σκεπτικοί καθόντουσαν στις.. εσχατιές της συγκέντρωσης και αναρωτιόνταν : Μήπως ο Καλούδης «χρησιμοποιείται» από Κερκυραίους, Κεφαλονίτες (κυρίως) και Λευκαδίτες του «βαθέως ΠΑΣΟΚ» που δεν θέλουν επ ουδενί τον Ηλία Μπεριάτο για υποψήφιο και ο καθένας για δικούς του διαφορετικούς λόγους;
Μήπως με την “κίνηση Καλούδη” υπάρχει πιθανότητα να εκβιάζεται η Ιπποκράτους να αλλάξει υποψήφιο Περιφερειάρχη;
Μήπως το τράβηξαν στον κλεφτοπόλεμο για να απηυδήσει ο Μπεριάτος και να τα παρατήσει, οπότε και να έλθει….ο σωτήρας Καλούδης ή κάποιος άλλος εκ Κερκύρας ή και ακόμα και…. εκ Λευκάδος υποψήφιος;
Μήπως; 
press-gr