Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΠΑΣΟΚ: Διχάζει πιθανή στήριξη του πρώην Συνηγόρου του Πολίτη για τον Δήμο Αθηναίων ....

Ο Γ. Καμίνης με τον Πρωθυπουργό, όταν ο τελευταίος είχε επισκεφτεί
 τα  γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη παλαιότερα. Πρέπει να σημειωθεί  
ότι ο κ. Καμίνης απολαύει της εκτίμησης του Γιώργου Παπανδρέου.  
Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως φαβορί για τον  δήμο
 της πρωτεύουσας η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά  Κύμα αντίδρασης προκαλεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η πιθανότητα στήριξης του πρώην Συνηγόρου του Πολίτη Γιώργου Καμίνη για τον Δήμο Αθηναίων.

Στελέχη που πρόσκεινται στο λεγόμενο «παλιό» ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν χθες ότι «η επιλογή Καμίνη είναι επιλογή ήττας», και επικαλούνταν- άγνωστες πάντως ευρέως- δημοσκοπήσεις οι οποίες καταγράφουν τα ποσοστά του υποψηφίου της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μονοψήφια επίπεδα. Του καταλογίζουν ότι «έχει χαμηλή αναγνωρισιμότητα». Αλλα στελέχη που ανήκουν στην ίδια τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζαν μια πιθανή στήριξη από μέρους του ΠΑΣΟΚ του κ. Καμίνη ως απόπειρα δραπέτευσης από την κριτική των πολιτών για το Μνημόνιο και τη σκληρή λιτότητα. Και πρόσθεταν ότι «πάει να γίνει το ίδιο λάθος που είχε γίνει με την υποψηφιότητα της Μαρ. Δαμανάκη για τον δήμο της Αθήνας και την επί σειρά εκλογικών αναμετρήσεων πολύ συζητημένη υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τον δήμο της Θεσσαλονίκης».

Πάντως ο ίδιος ο κ. Καμίνης ξεκαθάρισε χθες μιλώντας στο Βήμα 99,5 ότι θα κατέβει υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας μόνο εφ΄ όσον υποστηριχθεί και απο το ΠΑΣΟΚ. «Θα είμαι υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας μόνο εάν είμαι υπερκομματικός υποψήφιος» δήλωσε ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη σημειώνοντας ότι προς το παρόν στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση του Φώτη Κουβέλη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι «δεν μπορώ να περιοριστώ στα στενά περιθώρια ενός πολύ σεβαστού μεν κόμματος, το οποίο ακόμα δεν έχει μετρήσει τις δυνάμεις του».

Ο κ. Καμίνης, που αποκάλυψε ότι βρίσκεται ήδη σε επαφή με την Ιπποκράτους, υποστήριξε ότι μετά την υποβολή της πρότασης του Φώτη Κουβέλη για το πρόσωπό του, επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της επικοινωνίας.

Σιγή
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Καμίνης, που απολαύει της εκτίμησης του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηριζόταν χθες από στελέχη που θεωρούνται ότι βρίσκονται κοντά στον κ. Παπανδρέου ως επιλογή που «απαγκιστρώνει το ΠΑΣΟΚ απο τις επιπτώσεις των πολιτικών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης». Ωστόσο επισήμως το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να τηρεί σιγή σχετικά με την υποψηφιότητα, αναμένοντας προφανώς τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τον δήμο της Αθήνας. Εγινε γνωστό ότι η Ιπποκράτους δεν πρόκειται να τοποθετηθεί δημόσια για την υποψηφιότητα Καμίνη πριν από τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας, οπότε θα έχει επεξεργασμένα τα στοιχεία για το ποια θα πρέπει να είναι η επιλογή της στον δήμο ώστε να είναι επιλογή νίκης. Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως φαβορί για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στον δήμο της πρωτεύουσας η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά, η οποία από στοιχεία δημοσκοπήσεων προκύπτει ότι μπορεί να κερδίσει τον Νικήτα Κακλαμάνη. Το δημοφιλέστερο σενάριο ωστόσο, στην περίπτωση που θα επιλεγεί ο κ. Καμίνης από το ΠΑΣΟΚ είναι να στηριχθεί η κ. Γεννηματά για την Υπερνομαρχία Αττικής.

Αναφορικά με την οικειοθελή αποχώρησή του από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο κ. Καμίνης δήλωσε στο Βήμα 99,5 ότι από τη στιγμή που το όνομά του ενεπλάκη στην όλη συζήτηση των υποψηφιοτήτων, όφειλε να αποχωρήσει από τη θέση του προκειμένου να μην εμπλακεί ένας ανεξάρτητος θεσμός στη διαδικασία των εκλογών. 
ΤΑ ΝΕΑ