Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

«Μπαμ» με Στολτίδη ο ΑΟ Κέρκυρα

 altΤελικά, το «μπαμ» έγινε και ο Ιεροκλής Στολτίδης τη νέα αγωνιστική περίοδο θα φορά τη φανέλα του ΑΟ Κέρκυρα, αφού ο 35χρονος άσος συμφώνησε για συνεργασία ενός έτους με τους «Φαίακες».

Η μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας του!
Η μεταγραφή αυτή αποτελεί σίγουρα από πλευράς ονόματος και αξίας, τη σημαντικότερη στην 42χρονη ιστορία του ΑΟ Κέρκυρα, καθώς ο «Ιέρο» είναι ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από μια τεράστια καριέρα, τόσο στον Ηρακλή, όσο και στον Ολυμπιακό με τον οποίο γεύτηκε αμέτρητους τίτλους, όντας βασικός και αναντικατάστατος, πλην της περασμένης σαιζόν, όταν και ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς.
Το who is who του «Ιέρο»
Ο Ιεροκλής Στολτίδης γεννήθηκε στις 2/2/1975 στο Μαυροδένδρι Κοζάνης. Αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ κι έχει ύψος 1,85.
Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στους Πόντιους Κοζάνης στη Δ΄ Εθνική. Το 1992 υπέγραψε στον Ηρακλή, στον οποίο παρέμεινε για 11 χρόνια. Έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική τον Δεκέμβριο του 1992, αλλά δεν έγινε βασικός μέχρι την αγωνιστική σαιζόν 1995-96. Την περίοδο 2002-03 ξεχώρισε, καθώς αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του (συνολικά 234 συμμετοχές με τον «Ήρα»), και στο τέλος της σαιζόν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.
Την πρώτη του σαιζόν με τους Πειραιώτες έβγαλε μάτια, σκοράροντας μάλιστα κόντρα τόσο στον ΠΑΟ και την ΑΕΚ όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, και έτσι έγινε από τους αγαπημένους της κερκίδας στο «Καραϊσκάκη».
Τη σαιζόν 2004-05 είχε 25 συμμετοχές και 2 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έπαιξε και στα 540 λεπτά του Τσάμπιονς Λιγκ, σκοράροντας μάλιστα το νικητήριο γκολ εναντίον της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ευρώπης Λίβερπουλ. Την ίδια περίοδο κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος.
Την περίοδο 2005-06 συμμετείχε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εναντίον του Παναθηναϊκού, ανοίγοντας το σκορ στη νίκη του Ολυμπιακού με 0-2, ενώ το τέλος της σαιζόν αυτής τον βρήκε να κατακτά εκ νέου το νταμπλ.
Ο «Ιέρο» ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων της Ελλάδας που έχασε στον Τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1998 από την Ισπανία. Στην Εθνική ομάδα Ανδρών έπαιξε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1999, ενώ την εκπροσώπησε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα ως μέλος της Ολυμπιακής ομάδας.
Το ιστορικό της συμφωνίας
Ουσιαστικά, οι «Φαίακες» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το διοικητικό αλαλούμ που επικρατούσε στον Ολυμπιακό με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και απέκτησε τον πολύπειρο μέσο.
Αρχικά, οι «ερυθρόλευκοι» του διαμήνυσαν ότι δεν είναι στα πλάνα τους γι΄ αυτή τη σαιζόν, εν συνεχεία άλλαξαν γνώμη, αλλά του έκαναν μια μέτρια προσφορά, και κάπου εκεί άρχισαν να πιστεύουν στον ΑΟΚ για το «μπαμ».
Έτσι, με αμοιβαίες υποχωρήσεις στο οικονομικό, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε «γάμο», με το συμβόλαιο του πρώην «ερυθρόλευκου» να κυμαίνεται λίγο κάτω από τις 300.000 ευρώ για μονοετές συμβόλαιο.
Οι διαπραγματεύσεις, βέβαια, κράτησαν για αρκετό διάστημα, και την Κυριακή το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Άγγελου Τραυλού, έφτασαν σε οριστική συμφωνία και έπεσαν οι σχετικές υπογραφές στο προσύμφωνο.
http://www.corfupress.com