Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Ρέππας: Μην κουνάμε το δάχτυλο στους εργαζόμενους...

...γιατί θα μας κουνήσουν κι εκείνοι τα πέντε δάχτυλα κάποια στιγμή!

Μεγάλη αίσθηση, εντός κι εκτός κυβέρνησης, έχει προκαλέσει το θέμα με τις αιχμηρές δηλώσεις του  υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα κατά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με αφορμή την τύχη των αστικών συγκοινωνιών αλλά και το ίδιο το Μνημόνιο.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου για το σχεδιασμό έργων στη Θεσσαλονίκη, ο Δ. Ρέππας σε ερώτηση τι θα γίνει με την ΕΘΕΛ -με αφορμή δημοσιεύμα κυριακάτικης εφημερίδας περί ιδιωτικοποίησής της- απάντησε ότι το υπουργείο προωθεί «πρόγραμμα εξυγίανσης», το οποίο όμως διαχώρισε απόλυτα από...
 την ιδιωτικοποίηση: «Αυτό δεν έχει καμία σχέση όμως με την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, έτσι όπως δήθεν παρουσιάζεται» είπε και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν ξέρω αν το υπουργείο Οικονομικών ή κάποιο Γραφείο Πρωθυπουργού έχει κάποια τέτοια σύλληψη. Αν τεθεί υπόψη μας, εμείς θα δώσουμε ένα περήφανο όχι, γιατί πιστεύουμε ότι οι αστικές συγκοινωνίες επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο».
Επίσης άφησε κι άλλες αιχμές, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Μνημονίου . Αν και σημείωσε πως χρειάζονται προγράμματα εξυγίανσης, υποστήριξε πως «είμαστε η κυβέρνηση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και στην πολιτική μας ενσωματώνουμε τις προβλέψεις και τις ρυθμίσεις του Μνημονίου βεβαίως, αλλά ενσωματώνουμε και τις αρχές της δικής μας πολιτικής, γιατί η Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και οι αρχές μας υπήρχαν πριν από το Μνημόνιο και θα υπάρχουν και μετά το Μνημόνιο και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει».
Και σε άλλο σημείο, με αφορμή τις προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής, είπε: «Επειδή γίνεται πολλή συζήτηση για αυτούς τους Οργανισμούς και τους εργαζόμενους, κι εκείνοι θα αναλάβουν την ευθύνη να συμβάλλουν στο να βρούμε την καλύτερη λύση ... αλλά δεν μου αρέσει και δεν θέλω επειδή είμαστε αυτή η κυβέρνηση να κουνάμε συνέχεια το δάχτυλό μας στους εργαζόμενους, στους μισθωτούς, στους δημόσιους υπάλληλους. Υπάρχει πλούτος σε αυτήν τη χώρα που πρέπει να φορολογηθεί, υπάρχουν άνθρωποι με πολύ υψηλά εισοδήματα που πρέπει να συνεισφέρουν στο δημόσιο ταμείο κι αυτό πρέπει να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικά. Και σας παρακαλώ πολύ, εγώ δεν θέλω να κουνάμε το δάχτυλο στους εργαζόμενους, γιατί θα μας κουνήσουν κι εκείνοι τα πέντε δάχτυλα, ξέρετε πώς, κάποια στιγμή».
press-gr