Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Άρση της εγγυοδοσίας ζητά ο Αγγέλου


Προσφυγή ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας κ. Ελένης Καλού, κατέθεσε διά των συνηγόρων του ο κ. Γιάννης Αγγέλου, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, με την οποία ζητεί την άρση ή αλλιώς τη μείωση της χρηματικής εγγύησης των 400 χιλιάδων ευρώ, που του έχει επιβληθεί.
Ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζει στην αίτησή του ότι αδυνατεί να καταβάλει την εγγυοδοσία που του επιβλήθηκε, περιγράφει την οικονομική του κατάσταση από την οποία προκύπτει, όπως αναφέρει, δυσχέρεια καταβολής αυτού του ποσού, αναφέρεται στην ηθική του κατάσταση (δημόσιο πρόσωπο, δημόσιος υπάλληλος) και τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η τόσο υψηλή χρηματική εγγύηση παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας.
Ο κ. Αγγέλου απολογήθηκε την Τρίτη, 20 Ιουλίου, για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία υπουργού και αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και της εισαγγελέως κας Τσατάνη, με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και χρηματικής εγγυοδοσίας.