Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μαλλιά-κουβάρια στη Νέα Δημοκρατία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikVDOb1nDH8VvejJp8diF_HkQfQOLIXHRKMLVhnKia6k_LtZzBfy1xWFB5PvXAhWjS0heal2sBcGN9vLXmjvY22XZJEMGwKDcuPLOrXxCIMNLiajtm3zKLJPk83Xp1fpG2JCYljEEhyYee/s400/1.jpg
Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ μεταξύ βουλευτών, νυν και πρώην, στην εσωτερική μάχη για την πολιτική τους επιβίωση, με φόντο μέχρι στιγμής το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, επιχειρώντας να απεγκλωβιστεί από τη «γαλάζια» σκανδαλολογία για το Βατοπαίδι και τη Siemens που πνίγει τη Ρηγίλλης, ετοιμάζεται στην πορεία προς το 8ο Συνέδριο του κόμματος να ανακοινώσει και άλλες διαγραφές στελεχών που εμπλέκονται σε διάφορες περίεργες υποθέσεις. 
Εν μέσω των εξελίξεων που αναμένονται ραγδαίες στην κεντροδεξιά παράταξη και της αναγγελίας του νέου κόμματος από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη , ο καβγάς έχει αγριέψει κυρίως μεταξύ του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ. Κοντού και του πρώην υφυπουργού του κ. Κ. Κιλτίδη , που αντάλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς, ενώ στη μέση είναι ο πρώην υφυπουργός κ. Π. Δούκας, ο οποίος βάλλει και πάλι κατά του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για το Βατοπαίδι.
Οι κκ. Κιλτίδης και Κοντός δείχνουν ο ένας τον άλλον ως υπεύθυνο για τον αποχαρακτηρισμό του δάσους της Ουρανούπολης το 2008, ενώ ο πρώτος μιλάει για πόλεμο που δέχεται από το εσωτερικό της ΝΔ και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να αποχωρήσει από το κόμμα. «Δυστυχώς, δηλώνω ευθαρσώς ότι βάλλομαι και εκ των έσω. Εχω και εγώ αποδείξεις, αλλά δεν θα κινηθώ με κουτσομπολιόστην πολιτική» τόνισε.
Σε αυτό το κλίμα ο κ. Δούκας άφησε αιχμές και πάλι για το Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι του ζητήθηκε να κοιτάξει κατά προτεραιότητα την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, ενώ σκοπεύει να υψώσει τους τόνους και να μιλήσει «για όλους και για όλα». Ο κ. Κιλτίδης, ο οποίος ανήκει στους σκληρούς υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη και θεωρούνταν από τη Ρηγίλλης ένας από τους βουλευτές που θα την ακολουθούσαν στο νέο εγχείρημα, μίλησε χθες για περίεργες κινήσεις της τελευταίας στιγμής, αναφερόμενος ουσιαστικά στην αποστολή στη Βουλή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από την ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού της δικογραφίας που αναφέρεται στο πρόσωπό του.
Ο κ. Κοντός, από την άλλη, ο οποίος δίνει μάχη επιβίωσης, δείχνει τον κ. Κιλτίδη ως μόνο υπεύθυνο, τονίζοντας ότι χειρίστηκε το θέμα χωρίς να τον ενημερώσει, ενώ ο δεύτερος κάνει λόγο για «σημεία των καιρών» και για «εκφυλισμό της πολιτικής ζωής» και μιλάει για ανακρίβειες. Ο κ. Κιλτίδης, ο οποίος κατηγορεί τον κ. Κοντό ότι ψεύδεται και ζητεί κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση, επιμένει πως ήταν ένας υφυπουργός μειωμένων αρμοδιοτήτων που αφορούσαν βασικά τη δασική πολιτική και πως η υπογραφή του δεν είχε καμία σχέση με τις διοικητικές υπογραφές που παράγουν δίκαιο.
O κ. Κιλτίδης, ο οποίος τόνισε με έμφαση χθες ότι ποτέ δεν έκρυψε πως είναι φίλη του η κυρία Μπακογιάννη και αδελφικός του φίλος ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, σημείωσε ότι θα δώσει τον δικό του αγώνα και δεν έχει ανάγκη από δεκανίκια. «Δεν θα κρύψω ποτέ με ποιους είμαι ιδεολογικά συγγενής και με ποιους προσωπικά και πολιτικά φίλος» τόνισε, ενώ πολιτικοί του φίλοι και μερικοί βουλευτές θεωρούν ότι θα είναι η εύκολη λεία της Ρηγίλλης και πως είναι στη λίστα των «διαγραφών» λόγω και των πολιτικών του συγγενειών. «Δεν ανήκω μόνο σε ένα κόμμα. Κατά την ιδεολογία μου και κατά τις πεποιθήσεις μου θα προχωρήσω και ο χρόνος θα δείξει» είπε, προαναγγέλλοντας τις επόμενες κινήσεις του. 
tovima