Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

 ΠΑΣΟΚ: Τη Δευτέρα κληρώνει για τους «εκλεκτούς» της Νομαρχιακής

altΔεν συναίνεσαν τα μέλη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του γραμματέα Χρ. Μπούκα για κάλπες, προκειμένου οι υποψήφιοι για Δήμο και Περιφέρεια να «βγουν» από τη βάση του κόμματος. Τελική απόφαση την ερχόμενη Δευτέρα σε νέα συνεδρίαση του οργάνου.
Η χθεσινή συνεδρίαση της διευρυμένης νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, για τις προτάσεις και ετεροπροτάσεις υποψηφίων για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στο δήμο της Κέρκυρας και την Περιφέρεια, διήρκεσε επί μακρόν.
Η άποψη του γραμματέα του οργάνου Χρυσόστομου Μπούκα να στηθούν κάλπες, όπου τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, θα ψήφιζαν εκείνον που θεωρούν κατάλληλο για να διεκδικήσει την εκλογή σε δήμο και περιφέρεια, δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των μελών.
Έτσι η πρόταση που υιοθετήθηκε ήταν η έτερη που προβλέπεται από το καταστατικό και τη σχετική εγκύκλιο, δηλαδή η πολιτική αξιολόγηση από το διευρυμένο σώμα της νομαρχιακής επιτροπής.
Τα μέλη του οργάνου θα κληθούν την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιουνίου να αποφασίσουν ανάμεσα σε όσους έθεσαν εαυτούς στην βάσανο της αξιολόγησης, ενώ εκείνοι που προτάθηκαν από τρίτους θα κληθούν να απαντήσουν αν επιθυμούν ή όχι να τεθούν και αυτοί στη διαδικασία της αξιολόγησης για το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος.

Εν αναμονή της απόφασης της Ιπποκράτους
Πάντως, παρά τις όποιες διαδικασίες ακολουθηθούν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, η εγκύκλιος προβλέπει επίσης απόφαση της κεντρικής επιτροπής εκλογικών διαδικασιών, η οποία θα ληφθεί σε ημερομηνία που θα οριστεί εντός του μήνα, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα στο ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν να ψάξουν και για υποψηφιότητες άλλες, από αυτές που έχουν κατατεθεί για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες, καθώς η συμμετοχή φαίνεται ότι δεν ήταν ικανοποιητική για τα κεντρικά του κόμματος. 
http://www.corfupress.com/