Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Μια απάντηση

Βέβαια το blog είναι δικό σου και γράφεις ότι θές.
Αλλά ρε παιδί μου , εδώ διαλύονται όλα και εσύ οκτώ στις δέκα αναρτήσεις για την Νέα Δημοκρατία.
( οι άλλες δύο για το μουντιάλ και για το πάρτυ της Χρουσαλά ).Και μιλάς και για κατευθυνόμενα μέσα μαζικης επικοινωνίας. ( όχι φυσικά κατευθυνόμενα blogs ).
Βέβαια όπως είπα στην αρχή το μαγαζί είναι δικό σου.

Το σχόλιο είναι πραγματικά κι έγινε πριν από λίγο σε μια από τις αναρτήσεις της Παραπολιτικής. Θα απαντήσω γιατί ξέρω ότι ανάλογες απορίες έχουν κι άλλοι αναγνώστες.

Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε όλο αυτό το πανηγυράκι που έχει στηθεί και δυστυχώς ικανοποιεί τους πάντες. Οι πολίτες βρίζουν Λοβέρδο και κυβέρνηση και εκτονώνονται, ο Λοβέρδος είναι όλη μέρα στα κανάλια και δεν στεναχωριέται, η Αντιπολίτευση δοξάζει το Θεό που η επικαιρότητα κρύβει τα προβλήματα της και οι δημοσιογράφοι δίνουν ρεσιτάλ λαϊκίστικης παρέμβασης στα κοινά.

Ναι, όλα αλλάζουν. Το Ασφαλιστικό γίνεται πιο σκληρό από ποτέ, τα μέτρα είναι άδικα, πλήττουν τους αδύναμους και πάει λέγοντας. Λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι δεν φταίνε για όλα οι πολιτικοί και τα "συμφέροντα". Πιστεύω ότι....


... οι περισσότεροι Έλληνες, στο μερίδιο που τους αναλογεί, στήριξαν την καλοπέραση τους σε βάρος του ελληνικού κράτους.

Με ρωτάνε συνέχεια γιατί το κράτος δεν πιάνει τους φοροφυγάδες, γιατί δεν γίνονται χιλιάδες έλεγχοι κάθε δευτερόλεπτο κτλ. Όλοι έχουν από μια καταπληκτική ιδέα που στα σίγουρα θα λειτουργούσε αλλά η άδικη ζωή δεν τους ανέθεσε κάποιο δημόσιο αξίωμα. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κανείς δεν κατηγορεί τους φοροφυγάδες! Όλοι κατηγορούν το κράτος που δεν τους τιμωρεί! Ακόμα και τώρα που το μοντέλο του κρατικού μπαμπούλα διαλύεται με πάταγο, όλοι απαιτούν από το κράτος τα πάντα.

Μου λέτε για το Λοβέρδο. Όταν έγραφα ότι πρόκειται για ένα λαϊκιστή της κακιάς ώρας, μου απαντούσατε ότι τα γράφω αυτά επειδή ήταν με το μέρος του Βενιζέλου! Ο Λοβέρδος βγήκε πρώτος στη Β' Αθηνών με 120.000 σταυρούς. Δεν μας τον επέβαλε η τρόικα ή οι εχθροί του Έθνους. Έχουμε το πολιτικό προσωπικό που μας αξίζει. Μην τρέφετε αυταπάτες...

Να σχολιάσω τι για το Ασφαλιστικό; Ποιοι ήταν αυτοί που αντιδρούσαν σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης του τα τελευταία χρόνια; Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει μέχρι και δημοψήφισμα! Αυτοί που χρεοκόπησαν τα ταμεία είναι σήμερα στη Βουλή. Ποιος τους ψήφισε; Τα ταμεία όμως τα χρεοκόπησαν κι άλλοι...Το συνταγαλόγιο του μέσου ασφαλισμένου Έλληνα προκαλεί θλίψη. Όλοι έχουν συνταγογραφήσει τα πάντα, λες κι έχουν περάσει όλες τις αρρώστιες που γνώρισε ποτέ η Γη!

Μην μου ζητάτε λοιπόν να ασχοληθώ με όλα αυτά. Σε αυτό το party της υποκρισίας, δεν θα λείψω από κανέναν. Κανείς δεν έχει τη διάθεση να συζητήσει επί της ουσίας. Όλοι φέρνουν παραδείγματα άλλων που έχουν κάνει χειρότερα και πάει λέγοντας. Τέλος, ουδέποτε ασχολήθηκα με το Ασφαλιστικό και για έναν ακόμα λόγο...

Θεωρώ ότι είναι τραγικό να είσαι νέος άνθρωπος και να βγαίνεις στους δρόμους για τη σύνταξη που θα πάρεις 30-40 χρόνια αργότερα. Όταν στα 30 σου φοβάσαι ότι στα 70 θα είσαι φτωχός, έχεις εξασφαλίσει ήδη για τον εαυτό σου μια μιζέρια που θα σου εξασφαλίσει και μια ιδιότυπη ασυλία. Μια ασυλία που θα σου επιτρέψει να γκρινιάζεις για πάντα...