Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το πάρτι στην υγεία τελείωσε !!!


Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, η «προίκα» που βρήκαμε από τη ΝΔ και στα νοσοκομεία της χώρας ήταν ένα χρέος 6,2 δις ευρώ, το οποίο αφορούσε την περίοδο 2004-2009. Από την αρχή υπήρξαμε ξεκάθαροι. Θα προχωρήσουμε στην εξόφληση του χρέους αλλά παράλληλα θα θέταμε κανόνες απόλυτης διαφάνειας στο αμαρτωλό μέτωπο των προμηθειών.
 Αυτό που  είπαμε αυτό κάναμε. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, πριν από τα Χριστούγεννα έγινε πληρωμή σε μετρητά 1,2 δισ. ευρώ. Για τα υπόλοιπα 5 δισ., όπως είναι λογικό, ζητήσαμε από τους προμηθευτές να γίνει διακανονισμός και μάλιστα σε κάθε διακανονισμό υπάρχει και μια έκπτωση περίπου 15% και ίσως λίγο παραπάνω. Αυτή η έκπτωση ήταν λογική, αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι τόσα χρόνια γινόταν υπερτιμολόγηση των υλικών που προμηθεύονταν τα νοσοκομεία και γινόταν ένα τεράστιο πάρτι στα νοσοκομεία και στη δημόσια περίθαλψη.
 Και ενώ η κυβέρνηση κράτα το λόγο της, δυστυχώς αυτές τις μέρες βλέπουμε να εκτυλίσσεται ένας ωμός εκβιασμός, εις βάρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας και εις βάρος, τελικά, του Ελληνικού λαού από μερίδα προμηθευτών, οι οποίοι δεν αποδέχονται τους όρους του διακανονισμού και δε θέλουν να ισχύσουν οι νέοι κανόνες που επιβάλλουμε για να υπάρξει επιτέλους τάξη, εποπτεία και χαμηλότερες τιμές στην προμήθεια των αναλωσίμων ειδών.
 Δεν θα περάσει ο εκβιασμός. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια με την υγεία των Ελλήνων. Φτάνει πια. Φτάνει. Ο διακανονισμός που προτείνει η κυβέρνηση είναι δίκαιος και διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων. Και επιτέλους ας πάρουν όλοι το μήνυμα: Το πάρτι στο χώρο της υγείας έχει τελειώσει.
pelasgia