Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Κόντρα Ραγκούση- Πετσάλνικου για Καλλικράτη...Ντροπή σου Πετσάλνικε, ΝΤΡΟΠΗ!!

Η υφέρπουσα δυσαρέσκεια ομάδας βουλευτών, τοπικών αρχόντων και κομματικών στελεχών για πλευρές του σχεδίου «Καλλικράτης» βρήκαν δημόσιο εκφραστή στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, ο οποίος τέθηκε χτες επικεφαλής όσων υπερασπίζονται τοπικά συμφέροντα και ιδιομορφίες.
Παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε την προηγούμενη ημέρα δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, που κάλεσε τους βουλευτές του «να στηρίξουν τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια», ο κ. Πετσάλνικος εγκαταλείποντας την έδρα του και ζητώντας το λόγο, αξίωσε να εξαιρεθεί από τις προωθούμενες συνενώσεις ο δήμος Μακεδνών, στην ιδιαίτερη πατρίδα και εκλογική περιφέρειά του, την Καστοριά. Κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά επιστολή - διαμαρτυρία με υπογραφές χιλιάδων πολιτών της περιοχής, λέγοντας ότι υποστηρίζει το αίτημα για λόγους ιστορικούς.
Εκτός από τον τόπο καταγωγής του, όμως, ο κ. Πετσάλνικος υπερασπίστηκε και την περίπτωση του Δοξάτου Δράμας, όπου η έδρα του δήμου μεταφέρθηκε στο Καλαμπάκι.
Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Γ. Ραγκούση, ο κ. Πετσάλνικος τόνισε πως «δύναμη είναι να ακούς. Δύναμη είναι να διορθώνεις και τα μικρολάθη, όπου υπάρχουν. Γιατί έτσι διασφαλίζεις την αναπτυξιακή πορεία και πάνω από όλα διασφαλίζεις τη στήριξη όλων των πολιτών, αλλά και τη συμμετοχή τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα». Και σε διάλογο με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσε ότι «μαγκιά είναι να ακούς την κοινωνία κι όχι τους τεχνοκράτες και τα ινστιτούτα».
Ευθεία απάντηση Ραγκούση
Ακολούθησε αμέσως μετά η ευθεία απάντηση του υπουργού Εσωτερικών. «Το ότι οφείλουμε να ακούμε, μας αφορά όλους. Και εμείς και οι άλλοι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε ό,τι αφορά τον τελικό αριθμό των νέων ΟΤΑ. Σχετικά με το δήμο Δοξάτου εξήγησε ότι η έδρα μεταφέρθηκε στο Καλαμπάκι, γιατί εκεί υπάρχει νεονεγερθέν κτίριο το οποίο μάλιστα κόστισε πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το δήμο Μακεδνών τόνισε πως παρά την αρχική πρόβλεψη, μετά την απόφαση των δήμων Κλεισούρας και Βιτσίου να ενταχθούν στο δήμο Καστοριάς, δεν μπορούσε πλέον να υπάρχει αυτόνομος δήμος Μακεδνών.
Στο ίδιο μήκος ήταν η απάντηση του Γ. Ραγκούση και στο αίτημα του Αλ. Τσίπρα για εξαίρεση του δήμου Ελληνικού. Οπως τόνισε ο υπουργός, οι εξαιρέσεις είναι που οδήγησαν την Ελλάδα σ' αυτήν τη θέση και επέμεινε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες εξαιρέσεις.(http://www.agelioforos.gr)