Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Α1 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: 73-54

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: 73-54
Πάρτυ του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε ο πρώτος τελικός των πλέι οφ. Οι "πράσινοι" επικράτησαν με το εμφατικό 73-54 απέναντι στον τραγικό Ολυμπιακό (0/23 τρίποντα) που επεφύλαξε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις για ένα από τα πλέον σημαντικά ματς της χρονιάς.

Με τέτοιες εμφανίσεις ο Ολυμπιακός δεν δικαιούται να ονειρεύεται Πρωτάθλημα, το οποίο αν τελικά έχει σκοπό να διεκδικήσει θα πρέπει να μεταμορφωθεί στο ματς της Κυριακής στο ΣΕΦ και να δείξει την πραγματική ποιότητα που έχουν οι παίκτες του.

Αυτή που δεν φάνηκε σήμερα, με τα 0/23 τρίποντα, τα οποία αποτέλεσαν την κύρια αιτία της βαριάς ήττας από τον πολύ καλό Παναθηναϊκό που έπαιξε πολύ καλή άμυνα, είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ και απάντησε με πολύ κυκλοφορία της μπάλας στο πρες που επιχείρησε να παίξει από την αρχή ο Γιαννάκης.

Δύσκολα να διαλέξει κάποιος τον κορυφαίο του Παναθηναϊκού, αφού όλοι τα πήγαν πολύ καλά. Ο Περπέρογλου με την καταπληκτική άμυνα που έβγαλε από την αρχή εκτός ρυθμού τον Τσίλντρες, ο Φώτσης με τα 4/6 τρίποντα (13 πόντοι), ο πανταχού παρών Νίκολας, ο Μπατίστ που κέρδισε όλες τις μονομαχίες (13 πόντοι και 8 ριμπάουντ) και οι Τασρταρής-Πέκοβιτς ήταν μόνο λίγοι από τους διακριθέντες.

Να μην ξεχνάμε βέβαια και τους Σπανούλη (7 πόντοι, 4 ασίστ)-Διαναντίδη (7 πόντοι, 5 ασίστ), που όποτε χρειάστηκε έδωσαν ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας τους, την ίδια στιγμή που από πλευράς Ολυμπιακού, λίγοι ήταν οι διασωθέντες.

Ο Κλέιζα σημείωσε μεν 13 πόντούς, αλλά έδειξε έλλειψη ψυχραιμίας σε αρκετές στιγμές, ενώ ο Τεόντοσιτς είχε 10 αλλά δεν έκανε τη διαφορά. Ο Παπαλουκάς προσπάθησε αλλά ήταν λίγος, ενώ ο Μπουρούσης έδωσε μάχες χωρίς όμως να καταφέρει να ανατρέψει το αποτέλεσμα.

Μεγάλη απογοήτευση της βραδιάς ο Τζος Τσίλντρες που μέχρι το 34ο λεπτό του αγώνα, είχε 1 πόντο και δεν έδωσε αυτά που περίμεναν το τεχνικό τιμ και οι συμπαίκτες του στα 31 λεπτά που αγωνίστηκε.
http://www.sport24.gr