Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΞΕΤΡΥΠΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ !...

Μπορεί στον οικονομικό τομέα οι εξελίξεις και τα δεδομένα που προέκυψαν, να μην επέτρεψαν στο Γ. Παπανδρέου να υλοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και ν΄ αναγκάστηκε, εκ των πραγμάτων, να εφαρμόσει μια πολιτική έκτακτης ανάγκης, την οποία ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, ούτε στα πιο εφιαλτικά όνειρά του δεν είχε δει.
Στον τομέα, όμως, της κάθαρσης, της πάταξης της διαφθοράς και της διαφάνειας, δεν υπάρχει τίποτα που να δημιουργεί εμπόδια στην πλήρη και άτεγκτη εφαρμογή όλων των πρωθυπουργικών εξαγγελιών !

Οι εξελίξεις στη βουλή και στις εξεταστικές επιτροπές, δικαίωσαν την επιμονή να ξανασυσταθούν, ξεσκέπασαν τις προσπάθειες συγκάλυψης της νεοδημοκρατίας και των, ανά το κράτος μηχανισμών της κι έρχονται να κάνουν πράξη τη λυτρωτική υπόσχεση του Γ. Παπανδρέου «θα πονέσουμε, θα ματώσουμε, αλλά θα καθαρίσουμε !...».
Αν τα πράγματα δεν είχαν οδηγηθεί στην πορεία των επιλογών του ΠΑΣΟΚ, τότε η μεν υπόθεση του Βατοπεδίου, θάχε κλείσει, με αόριστες μνείες για νεφελώδεις πολιτικές ευθύνες, ενώ το σκάνδαλο της Siemens, θα καρκινοβατούσε, περιμένοντας τη δικαστική διερεύνηση, μια διαδικασία με πρακτικές όπως αυτές που αποκαλύπτονται τώρα, δηλαδή τη μη κλήση, καν, για κατάθεση του κουμπάρου του Μαντέλη, που ο ίδιος είχε παραδεχθεί στη δικογραφία, πως ήταν ο A. Roccos του λογαριασμού στις ελβετικές Τράπεζες !

Το κυριότερο συμπέρασμα, όμως, που προκύπτει, πια, είναι πως το απόστημα έσπασε και πως επιβάλλεται το νυστέρι να βρει κόκαλο ! Πρόκειται για λαϊκή απαίτηση, για πάνδημο αίτημα αποκάλυψης όλης της αλήθειας, για την επισήμανση κάθε κερατά, που τάπιασε, που λειτούργησε σε βάρος των συμφερόντων του δημόσιου, που χρησιμοποίησε το πέρασμά του από την πολιτική για να κλέψει, να λαδωθεί και να πλουτίσει !