Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Κ. Γρηγορόπουλος: Μετεγκατάσταση του νοσοκομείου ως τον Ιούνιο

altΣε δηλώσεις του στο Ράδιο Επτάνησα σήμερα το πρωί, ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Γρηγορόπουλος διευκρίνισε ότι η μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο θα γίνει το αργότερο έως τον Ιούνιο ενώ έκανε λόγο και για αναγκαιότητα ορθολογικής διαχείρισης.
 Ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Γρηγορόπουλος διευκρίνισε ότι στις συναντήσεις που είχε τόσο με τον γραμματέας Δημόσιας Υγείας (και όχι του υπουργείου Υγείας όπως κατά κόρον γράφτηκε) όσο και σε επαφές της υφυπουργού Α. Γκερέκου, έχει ξεκαθαριστεί ότι η μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο θα γίνει το πολύ έως τον Ιούνιο.
«Προσωπική μου άποψη είναι ότι η μεταφορά αυτή θα πρέπει να γίνει συνολικά και όχι τμηματικά, δηλαδή λίγα 24ωρα αρκούν, γιατί έχει ακουστεί και η άποψη ότι ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 8 εβδομάδων. Αυτό θα το δούμε», δήλωσε ο κ. Γρηγορόπουλος.
 Προσωρινά με εποχικούς
«Να ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας, αλλά να συνεχίσουμε να είμαστε διεκδικητικοί» δήλωσε ο διοικητής, εξηγώντας ότι στον τομέα της αναγκαίας ενίσχυσης σε προσωπικό, ως προσωρινή λύση έχει βρεθεί η πρόσληψη εποχικού προσωπικού, εν αναμονή των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ και των απαραίτητων διαδικασιών για μόνιμους εργαζόμενους.
Εν τω μεταξύ οι γιατροί έχουν σταματήσει την επίσχεση εργασίας, καθώς σύμφωνα με τον κ. Γρηγορόπουλο έχουν ήδη καταβληθεί τα χρήματα για τις εφημερίες του Δεκεμβρίου και έχουν λάβει διαβεβαιώσεις για καταβολή εντός σύντομου διαστήματος και των εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.
Υπάρχουν ελλείψεις, λύση το ΕΣΠΑ
Ερωτηθείς για τις ελλείψεις στο νέο νοσοκομείο (κόμβος, πρωτόκολλο παραλαβής κλπ) ο κ. Γρηγορόπουλος είπε ότι ο μόνος τρόπος που μπορούν αυτά τα συμπληρωματικά έργα να αντιμετωπιστούν είναι πιθανή ένταξή τους στο ΕΣΠΑ ή άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Θα δούμε τι θα γίνει γιατί για παράδειγμα ο κόμβος είναι απαραίτητος, ίσως καταφέρουμε με τις πιέσεις που ασκούμε και τις προσπάθειες και της υφυπουργού κ. Γκερέκου, να το εντάξουμε σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα», είπε.
Δεν έχει παραληφθεί ακόμη το έργο
Εντύπωση προκάλεσε και η απάντηση του κ. Γρηγορόπουλου σε σχετική ερώτηση: «Το νοσοκομείο δεν έχει παραληφθεί, θα παραληφθεί από εμένα ως διοικητή, μόλις δημοσιευτεί η τοποθέτησή μου σε ΦΕΚ», είπε, δημιουργώντας εύλογο ερώτημα: Αν η τελετή που έγινε πριν τις εκλογές του 2009 δεν ήταν εγκαινίων, αφού εκ των πραγμάτων το νέο νοσοκομείο ακόμη δεν λειτουργεί και δεν επρόκειτο και περί τελετή παράδοσης – παραλαβής, αφού το νέο νοσοκομείο δεν έχει ακόμη παραληφθεί, τότε τι τελετή ήταν; «Μην ξεχνάτε ότι ήταν διάστημα προεκλογικό και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του», απαντά ο νέος διοικητής.
Προτεραιότητα η ορθολογική διαχείριση
Ως προτεραιότητά του αναφέρει ότι «η κατάσταση στο νοσοκομείο δεν είναι η καλύτερη και απαιτείται ορθολογική διαχείριση» αναφέροντας ως παράδειγμα ότι «υπάρχουν περί τα 27 εκ. ευρώ ανεπιβεβαίωτες οφειλές των ασφαλιστικών Ταμείων».
Τέλος απαντώντας στα όσα ακούστηκαν για την επιλογή του για το καίριο πόστο της υγείας στο νομό αρκέστηκε να πει: «Τα αντιμετωπίζω όλα με συμπάθεια γιατί έχω μάθει να λειτουργώ δημοκρατικά. Άλλωστε ο καθείς κρίνεται από το έργο του». 
corfupress