Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ξαναβαφτίζουν τη Ν.Δ.


Έμμεση πρόσκληση στους συνέδρους της Ν.Δ. να αναζητήσουν ακόμη και νέο όνομα για τη Ν.Δ., απηύθυνε χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανοίγοντας έναν κύκλο εσωκομματικών συζητήσεων για το εύρος των αλλαγών στο κόμμα που προωθεί ο Αντώνης Σαμαράς.
Η Ρηγίλλης διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ονόματος και συμβόλων, αλλά η επιμονή του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του γαλάζιου συνεδρίου συντηρεί τον προβληματισμό που υπάρχει για το συγκεκριμένο ζήτημα ακόμη και στον στενό πυρήνα των συνεργατών του προέδρου της Ν.Δ.
Υψηλόβαθμες κομματικές πηγές τονίζουν ότι από την πλευρά του κ. Σαμαρά όχι μόνον δεν πρόκειται να τεθεί, αλλά ούτε καν εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος. Ο κ. Αβραμόπουλος ωστόσο, ο οποίος σε προσωπικό επίπεδο εκτιμά ότι και αυτή η αλλαγή θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της ριζικής ανασυγκρότησης της Ν.Δ., επανήλθε χθες προτρέποντας με τον τρόπο του τα γαλάζια στελέχη να φέρουν το θέμα στο επικείμενο συνέδριο (25-27 Ιουνίου). «Ο καθένας στη Ν.Δ. μπορεί να προτείνει ό,τι θέλει στο συνέδριο. Και για το θέμα του ονόματος. Αν τεθεί θέμα για το όνομα, θα συζητηθεί. Οι αλλαγές δεν οριοθετούνται. Δεν υπάρχουν ταμπού. Είμαστε ανοικτοί στις αλλαγές...», δήλωσε (στο Μega) ο πρώην υπουργός.
Κομματικοί παράγοντες εκτιμούσαν χθες ότι το ζήτημα έχει κλείσει από την πλευρά της ηγεσίας, αλλά ο κ. Αβραμόπουλος επιμένει να συντηρεί το θέμα, σε μια προσπάθεια να ανοίξει ένας εκτεταμένος εσωκομματικός διάλογος που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε επανεξέταση της θέσης της Ρηγίλλης. Βουλευτές της Ν.Δ. πάντως δεν απέκλειαν και το ενδεχόμενο να μην έχει κλείσει οριστικά για την ηγεσία το θέμα της αλλαγής ονόματος και να επιχειρείται, μέσω της παρέμβασης του κ. Αβραμόπουλου, να καταγραφούν οι αντιδράσεις από αυτήν την πρόταση.