Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

«Θερμή» συνεδρίαση στο ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας για τον Καλλικράτη

altΈνταση δημιουργήθηκε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ με θέμα τον Καλλικράτη, στην οποία δεν έλειψαν οι λεκτικές αντιπαραθέσεις και φραστικές επιθέσεις κατά δημάρχων προκαλώντας την αποχώρηση μερίδας αυτών από τη συνάντηση. Στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής συμμετείχαν οι δήμαρχοι που εξελέγησαν με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι που είχαν το χρίσμα, οι γραμματείς των τοπικών οργανώσεων του κόμματος και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι του κόμματος.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μία μικρή εισήγηση του γραμματέα της Νομαρχιακής Μάκη Μπούκα και στη συνέχεια πήραν το λόγο δήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων.
Η σπίθα (ή σπίθες) που άναψαν φωτιά ήταν οι αναφορές γραμματέων τοπικών οργανώσεων κατά των στελεχών της Αυτοδιοίκησης. Λέξεις όπως «κακοδιαχείριση», «διαφθορά» και «δήμαρχοι – λαμόγια» εξόργισαν τα αυτοδιοικητικά στελέχη με αποτέλεσμα την αποχώρηση των δημάρχων Σωτήρη Μικάλεφ, Μιχάλη Κάρρα και Αλέκου Αυλωνίτη από τη συνεδρίαση, για να επανέλθουν αρκετή ώρα αργότερα αφού έγινε επιχείρηση να τους πείσουν να επιστρέψουν στελέχη της Νομαρχιακής.
Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υλοποιηθεί η κοινή δράση των κομματικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας, της Λέσβου και της Ρόδου προς την Ιπποκράτους και προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση προκειμένου να του ζητήσουν να μην ισχύσει στα τρία αυτά νησιά το δόγμα «κάνε νησί και δήμος».
Μάλιστα, ο κ. Μπούκας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Ραγκούσης και η κυβέρνηση δεν έπεισαν τα κομματικά στελέχη για τον ένα και μόνο δήμο στην Κέρκυρα: «Θα επιχειρήσουμε να συναντηθούμε με τον κ. Ραγκούση. Αν μπορέσει να μας πείσει για τον ένα δήμο τότε έχει καλώς, εμείς με τη σειρά μας θα επιχειρήσουμε να πείσουμε τους πολίτες για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας προοπτικής. Όμως, μέχρι στιγμής δεν έχουν κατορθώσει να μας πείσουν», τόνισε ο κ. Μπούκας.
corfupress