Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Europa League: Φουλ-αμ με Φορλάν για τελικό!

Όταν η μπάλα... έκαιγε ο Φορλάν το πήρε πάνω του και έστειλε την Ατλέτικο στο Αμβούργο. Η νίκη της Λίβερπουλ (2-1) ήταν χωρίς αντίκρισμα, όμως το Νησί πανηγυρίζει για το αουτσάιντερ, την Φούλαμ!

Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (44' Ακουιλάνι 95' Μπεναγιούν - 102' Φορλάν)

Άλλον περίμεναν στο νησί για τον τελικό και άλλος πήγε! Η Λίβερπουλ λύγισε στο Άνφιλντ και ο Φορλάν χρειάστηκε μόλις μία φάση για να δείξει την μεγάλη του κλάση και να στείλει την Ατλέτικο στον τελικό! Οι Άγγλοι από την μεριά τους προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς με διάφορες αλχημείες ενώ η Ατλέτικο ήταν σαφώς καλύτερη στην παράταση και κυρίως στο Β' μέρος της.

Εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο για την Ατλέτικο, με την Λίβερπουλ να την πιέζει ασφυκτικά, να «κατασκηνώνει« στην εστία του Ντε Γκέα, αλλά να μετρά μόλις ........


μια καλή φάση μόλις στο 1' με τον Μπεναγιού. Η υπεροχή των «κόκκινων» συνεχίστηκε, όμως δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί σωστά και φυσικά να απειλήσει. Οι Μπεναγιούν, Λούκας, Τζέραρντ ήταν οι κινητήριοι μοχλοί, ωστόσο οι Μαδριλένοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους. Βέβαια, και ο Ράφα Μπενίτεθ παρουσιάστηκε καλά διαβασμένος, αφού «εγκλώβισε» τους Φορλάν, Αγκουέρο που δεν... ακούμπησαν.
Από το 30' και έπειτα πάντως το «Άνφιλντ»... κατηφόρισε, η πίεση των «κόκκινων» γινόταν ξανά ασφυκτική και το πρώτο μήνυμα ήρθε στο 31' όταν ο Άγγερ σκόραρε με κεφαλιά, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 44' όμως οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον στόχο τους και ο Ακουιλάνι εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μπεναγιούν και με γυριστό σουτ στο πέσιμο άνοιξε το σκορ.

Χωρίς ουσία...

Μπορεί η Λίβερπουλ να είχε το προβάδισμα, ωστόσο το ρίσκο δεν ήρθε, η πίεση συνεχίστηκε, αλλά οι εντολές του Μπενίτεθ κατέληγαν σε προσεκτικές κινήσεις. Η Ατλέτικο αναζητούσε μια φάση για να εκμεταλλευθεί το «φονικό δίδυμο», κάτι όμως που δεν αρχόταν... Αν εξαιρέσει κανείς ένα σουτ του Τζόνσον στο 81' τότε το β' μέρος πέρασε και δεν ακούμπησε με τον Χάουγκε να βιάζεται να στείλει το ματς στην παράταση...

Μια φάση και ΤΕΛΟΣ!

Η παράταση έφερε και ρίσκα τόσο για τη Λίβερπουλ όσο και την Ατλέτικο Μαδρίτης, αν και οι «κόκκινοι» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά. Στο 95' ο Κάουτ με σκαφτή μπαλιά στο Μπεναγιούν και ο Ισραηλινός με δυνατό πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώρια αντίδρασης στον Ντε Γκέα.
Κάπου εκεί η Ατλέτικο ξύπνησε, Ρέγες, Χουράδο, Σιμάο ανέλαβαν δράση με τους δυο πρώτους σε διάστημα  δυο λεπτών να φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Ρέινα. Ο Φορλάν... φώναζε, περίμενε μια φάση και όταν του ήρθε δεν αστόχησε. Στο 102' ο Τζόνσον έχασε τον Ρέγες και από τη σέντρα του Ισπανού ο Ουρουγουανός με δυνατό βολέ έστειλε την ομάδα του στο Αμβούργο και μια ανάσα από την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της.
Στον αντίποδα, ο Μπενίτεθ προσπάθησε με αλλαγές άπειρων παικτών να γυρίσει το ματς, αν και τη μεγάλη ευκαιρία στο β ' μέρος της παράτασης είχε ο Ρέγες για την Ατλέτικο

Λίβερπουλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Κάραγκερ, Τζόνσον, Ακουιλάνι (89' Ελ Ζαρ), Άγγερ, Τζέραρντ, Μπεναγιούν (113' Πασέκο), Κάουτ, Μπάμπελ, Μασεράνο (110' Μασεράνο), Λούκας

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Φλόρες): Ντε Γκέα, Βαλέρα, Λόπεθ,  Γκαρσία, Ασουνσάο (99' Χουράδο), Ντομίνγκες, Ρέγες, Σιμάο, Περέα, Φορλάν (117' Καμάτσο), Αγκουέρο



Φούλαμ-Αμβούργο 2-1 (70' Ντέιβις, 75' Γκέρα-22' Πέτριτς)

Την μεγαλύτερη, τουλάχιστον ως τώρα, στιγμή της ιστορίας της ζει η Φούλαμ! Οι Λονδρέζοι ανατρέποντας ακόμη μία φορά τα προγνωστικά, απέκλεισαν το Αμβούργο και προκρίθηκαν στον τελικό του Europa League, που θα διεξαχθεί στο... Αμβούργο. Το 0-0 του πρώτου ημιτελικού τα άφηνε όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς και η εκληκτική εκτέλεση φάουλ του Πέτριτς στο 22ο λεπτό έδινε στους Γερμανούς σαφές προβάδισμα. Οι Αγγλοι, όμως, όπως και στους προηγούμενους γύρους της διοργάνωσης, δεν τα παράτησαν και πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο Ντέιβις ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 70' με σουτ μετά από πολύ ωραία ατομική προσπάθεια και με την ορμή από αυτό το γκολ, η Φούλαμ έφτασε και σε δεύτερο! Συγκεκριμένα, στο 76' υπήρξε μια αδράνεια στην άμυνα του Αμβούργου και ο Γκέρα με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-1, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, με τον Ρόι Χόντγκσον, τους παίκτες του και τους οπαδούς στις εξέδρες να πανηγυρίζουν έξαλλα την τεράστια επιτυχία τους.
gazzetta