Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ετοιμάζεται ανασχηματισμός...

Πιθανή επίσπευση μετά τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - "Παύεται" (;) ο Χρ. Παπουτσής - Φαβορί για το υπ. Εξωτερικών ο Χ. Παμπούκης - Γιατί ήρθε το Σάββατο στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
.Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα νέα οικονομικά μέτρα ίσως επισπεύσουν τον ανασχηματισμό που αρχικά σχεδιαζόταν για μετά το Πάσχα. Τώρα, η αντίστροφη μέτρηση δεν αποκλείεται να αρχίσει μόλις επιστρέψει ο Γιώργος Παπανδρέου από τις ΗΠΑ.
Εφόσον οι σχετικές εισηγήσεις γίνουν δεκτές από τον πρωθυπουργό, μπορεί να βρεθούν εκτός κυβέρνησης και...

κάποια "ηχηρά" ονόματα ενώ είναι πιθανό ο κ. Παπανδρέου να παραχωρήσει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών σε άλλο στέλεχος. Σε αυτή την περίπτωση, φαβορί θεωρείται ο νυν υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.
Επίσης, συζητείται το ενδεχόμενο ο ανασχηματισμός να συνδυαστεί με την αντικατάσταση του Χρ. Παπουτσή από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Δεν αποκλείεται πάντως ο κ. Παπουτσής να τοποθετηθεί σε κάποιο "περιφερειακό" υπουργείο.
Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να επιστρέψει το Σάββατο από το Βερολίνο στην Αθήνα (και να αναχωρήσει την άλλη μέρα για το Παρίσι) προκειμένου να "προετοιμάσει" αυτά τα θέματα.
http://press-gr.blogspot.com/