Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Συμφώνησαν Κόκκαλης-Λαυρεντιάδης!

Μόνο οι ανακοινώσεις μένουν για να αυξηθεί κατά 10% το ποσοστό των μετοχών του Κύπριου επιχειρηματία στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι άξονες της συμφωνίας. Η επόμενη μέρα και ο ρόλος του Καρεμπέ.

Πλεόν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης θα κατέχει το 20% των μετοχών στον Ολυμπιακό βάζοντας άμεσα στα ταμεία των “ερυθρόλευκων” 10 εκατ. ευρώ. Δεν αποκλείεται μάλιστα μέχρι το καλοκαίρι το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 45%. Εάν γίνει αυτό θα είναι συμπαίκτης επί ίσης όροις με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Είναι προφανές πλέον πως ο Λαυρεντιάδης θα παίξει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που θα παρθούν από δω και πέρα στον “Πειραϊκό” σύλλογο. Οι δύο άνδρες έχουν συζητήσει για όλα τα θέματα που αφορούν την ΠΑΕ.

Καταρχήν δεν τίθεται θέμα προς το παρών συνδιοίκησης. Ο Κόκκαλης αποφασίζει αλλά ο Λαυρεντιάδης βάζει τους “δικούς” του Ρονγκόπουλο και Κυριακίδη στην ΠΑΕ με τον πρώτο να έχει λόγο στην λειτουργία της εταιρίας. Όταν ολοκληρωθεί η συνιδιοκτησία ο Ρονγκόπουλος θα αναλάβει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και μαζί με τον Χρυσικόπουλο θα κινούν τα νήματα στην Πλατεία Αλεξάνδρας, με τους δύο άνδρες να έχουν ξεκινήσει την συνεργασία από το καλοκαίρι για το “Γ. Καραϊσκάκης”. Η συμφωνία Κόκκαλη- Λαυρεντιάδη προβλέπει το management να παραμένει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού ακόμα και αν το ποσοστό του επιχειρηματία από την Κύπρο ανέβει στο 45%.

Το όχι του “Τζόλε” και το ναι του Καρεμπέ

Συζήτηση έχει γίνει και για τα θέματα που αφορούν άμεσα την ομάδα. Πρώτα απ΄όλα το θέμα του τεχνικού διευθυντή. Και οι δύο θέλουν στην ομάδα ανθρώπους που ξέρουν την ψυχολογία που ξέρουν την κατάσταση στα αποδυτήρια, όπως οι Τζόρτζεβιτς και Κοβάσεβιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt τόσο στον “Τζόλε” όσο και στον “Ντάρκο” έχουν γίνει προτάσεις αλλά δεν δείχνουν ζεστοί να αναλάβουν τέτοια ευθύνη την προκειμένη στιγμή. Γι΄αυτό και καθόλου τυχαίες δεν θα πρέπει να θεωρούνται οι δηλώσεις του Καρεμπέ ότι ευχαρίστως θα ερχόταν στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος ξέρει και από τα αποδυτήρια και τεράστιες γνωριμίες έχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή την στιγμή είναι ο επικρατέστερος να αναλάβει.

Ο Βαλβέρδε

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι θερμός υποστηρικτής του Βάσκου τεχνικού και η αιτία που ο Σωκράτης Κόκκαλης ρίχνει τον εγωισμό του για να τον ξαναφέρει στον Πειραιά. Αφού, όπως δείχνουν τα πράγματα, ξεκαθαρίζουν τα διοικητικά η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι η αμέσως επόμενη προτεραιότητα και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Οι μεταγραφές

Εάν όλα πάνε καλά και ο Βελβέρδε πιάσει... λιμάνι για δεύτερη φορά θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν. Κόκκαλης και Λαυρεντιάδης συμφωνούν πως χρειάζεται σημαντική ενίσχυση το καλοκαίρι για να επανακτήσουν τα σκήπτρα από τον Παναθηναϊκό. Είναι αποφασισμένοι να βάλουν ακόμα και 20 εκατ. ευρώ για μεταγραφές με σκοπό να αποκτηθούν τέσσερις πρωτοκλασάτοι παίκτες. Και σε αυτό η συμφωνία είναι δεδομένη.
http://www.newsit.gr