Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Πυρά Παπουτσή κατά Σαχινίδη

Σφοδρή επίθεση κατά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με άμεσο αποδέκτη τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.
«Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υφυπουργός;» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Παπουτσής απευθυνόμενος στον εμβρόντητο υφυπουργό, απουσία του υπουργού Οικονομικών. «Δεν θα χάσουμε την ψυχή μας. Στη θέση που κάθεστε εσείς κάθισαν διαπρεπείς πολιτικοί. Άλλη φορά να μην ξεχνάτε αυτό το πλαίσιο. Ξέρετε κανέναν δανειστή που να ενδιαφέρεται να διασωθεί αυτός που τον δανείζει;».
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στον ίδιο τόνο -και χωρίς ο κ. Σαχινίδης να έχει πει οτιδήποτε σχετικό νωρίτερα- εγκάλεσε τον παρόντα υφυπουργό γιατί δεν έχει φέρει ακόμα το φορολογικό και τα αναπτυξιακά μέτρα «που τα έχετε καθυστερήσει. Αλλιώς οδηγούμαστε σε ύφεση. Μην ξεχνάτε ούτε μία στιγμή την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον κόσμο που μας εξέλεξε και την αγωνία τους».
Το επεισόδιο προκάλεσε άμεσα τα σχόλια των εκπροσώπων άλλων κομμάτων αφού τόσο ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Α. Ροντούλης από το ΛΑΟΣ μιλησαν για «όργανα που άρχισαν στο ΠΑΣΟΚ» εξαιτίας των σκληρών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση.
TA NEA