Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Η Ευρώπη είναι εδώ στα δύσκολα.


mfbq_6790891_merkel_sarkozy_templateid_rnderscaled_property_bild_width_320_jpgΗ πλήρης στήριξη που παρέσχε η Ευρωπαϊκή Ένωση -μετά από απαίτηση του περίφημου γαλλογερμανικού άξονα και προσωπικά των Μέρκελ- Σαρκοζί- αποδεικνύει ότι το φυσικό περιβάλλον της δημοκρατικής Ελλάδας είναι η ανεπτυγμένη Ευρώπη, η οποία με ξεκάθαρο τρόπο στηρίζει την επιχείρηση εξυγίανσης της οικονομίας μας. Το “βέτο” των Μέρκελ- Σαρκοζί υπέρ της Ελλάδας ξεκαθάρισε το τοπίο και έβαλε τη χώρα μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον προκειμένου να επιχειρήσει την πραγματική οικονομική της ανάπτυξη.
Αυτή η στήριξη, βέβαια, δεν έγινε χωρίς προϋποθέσεις, όπως γινόταν στο παρελθόν. Kαι η Ευρώπη μαθαίνει από τα λάθη της. Ζήτησε και πήρε εγγυήσεις -ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ- από τον ποωθυπουργό για πλήρη εφαρμογή του προγράμματος Σταθετότητας και ανάπτυξης. Μάλιστα ορθώς ο κ. Παπανδρέου δεσεύτηκε για νέα μέτρα, αν επαναλάβουμε τα “κόλπα” του παρελθόντος με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.
Η Ευρώπη αποδεικνύει με έργα, όχι με λόγια, ότι είναι δίπλα μας στην πανεθνική προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας. Όσοι την αρνούνται, παλεύουν με νύχια και με δόντια για να μείνει η Ελλάδα, απλώς ψωροκώσταινα…
http://tapragmata.gr/