Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Όχι στο σήμα ΙΧ, από 1000 Κερκυραίους!

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά... χίλιοι περίπου Κερκυραίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν το σήμα κυκλοφορίας των ΙΧ τους και να πληρώσουν τα τέλη, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού.
Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «Επτανησιακή Αναγέννηση» Γιώργος Καλούδης, ο οποίος είχε απευθύνει κάλεσμα να καταθέσουν οι Κερκυραίοι μόλις 1 ευρώ έκαστος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως αντίδραση για τη μη επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους στους χρήστες του (κάκιστου) οδικού δικτύου της Κέρκυρας.
«Χίλιοι Κερκυραίες και Κερκυραίοι, ασκώντας συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν το χαράτσι για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, που εισέπραξε 70 εκ. ευρώ οι δρόμοι μας είναι από άθλιοι έως επικίνδυνοι», αναφέρει ο κ. Καλούδης σε ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας ότι «πειδή έχουμε ερεθίσματα από πολίτες πού δεν γνωρίζουν τη νομική, κερκυραϊκή και πολιτική αυτή κίνηση, για όσους θέλουν νέο ραντεβού για την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11.00 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».
corfupress.com