Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ο Βαλβέρδε λέει το «ναι» για Γέστε

http://i.mtbw.gr/t/023EFBB07478A6581F88470D9E3EC977.jpgΘετική εισήγηση για την απόκτηση του Φρανθίσκο Γέστε αναμένεται να κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, υπολογίζοντας τον Ισπανό μέσο ως αντι-Ιμπαγάσα.
Επιθυμία του παίκτη είναι να έρθει στην Ελλάδα και να ξανασυνεργαστεί με τον Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, μετά την κοινή θητεία τους στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Βάσκος χαφ περιμένει το τηλέφωνο τους συμπατριώτη του με τις βαλίτσες στο χέρι για να πετάξει για Αθήνα και να υπογράψει συμβόλαιο. Ωστόσο, τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα από την πλευρά του προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδας, αν και όπως όλα δείχνουν θα ζητήσει την απόκτησή του και θα προστεθεί στο ρόστερ της ομάδας ο 32χρονος χαφ εντός των προσεχών ημερών.

Ο Βαλβέρδε ξέρει τις λύσεις που μπορεί να τους προσφέρει ο Γέστε στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τον θεωρεί ποιοτική προσθήκη, αφού καλύπτει με την ίδια ευχέρεια τόσο την αριστερή πλευρά, όσο και τη θέση πίσω από τον επιθετικό. Στα 32 του βέβαια, θα είναι πιο χρήσιμος στον άξονα, στη θέση του Ιμπαγάσα κυρίως, αφού είναι ικανότατος στο δημιουργικό παιχνίδι και την οργάνωσή του. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να παίξουν και μαζί οι δυο τους, αφού αγωνίζεται και πιο μπροστά ο Γέστε. Αν τελικά επέλθει ο «γάμος» μεταξύ των δύο πλευρών, ο Βάσκος χαφ θα πάρει 700.000 ευρώ το χρόνο περίπου, σε συμβόλαιο που θα περιλαμβάνει πιθανότατα έναν αριθμό συμμετοχών για να ανανεωθεί και την επόμενη σεζόν, παρόμοιο με αυτό που είχε υπογράψει ο Ιμπαγάσα πέρσι.

Κρίνεται του Τοροσίδη

Εξελίξεις στο θέμα της μεταγραφής του Βασίλη Τοροσίδη στην Αγγλία αναμένεται να υπάρξουν εντός της εβδομάδας, ίσως και σήμερα. Η Στόουκ Σίτι θα καταθέσει, όπως όλα δείχνουν, πρόταση για την απόκτησή του, με τη Νιούκαστλ επίσης να ενδιαφέρεται για τον Έλληνα διεθνή. Αν οι προσφορές που θα γίνουν στον Ολυμπιακό ικανοποιήσουν τότε θα γίνουν αποδεκτές και ο παίκτης θα παραχωρηθεί. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες, με τον «Τόρο» να ακολουθεί κανονικά την προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» με την υπόλοιπη ομάδα.

Δεν έχει πορτιέρο για «διπλό»

Με δύο τερματοφύλακες έχει μείνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού κανονικά το πρόγραμμα έβαλε την πρωινής προπόνησης της Κυριακής έβγαλε μόνο ο Φράνκο Κοστάντσο. Ο Μέγερι ταλαιπωρείται από το κάταγμα στον δεξιό καρπό με αποτέλεσμα να φοράει νάρθηκα και να μην μπορεί να κάτσει κάτω από τα δοκάρια, κάτι που θα συμβεί σε 3-4 εβδομάδες. Από την άλλη ο Σήφης Δασκαλάκης έκανε ένεση στη μέση, αφού έχει κάποιες ενοχλήσεις (χαμηλή οσφυαλγία), ενώ στον Νίκο Παπαδόπουλο μαζεύτηκε υγρό στο χειρουργημένο γόνατό του και υποβλήθηκε σε αντιφλεγμονώδη αγωγή. Το απόγευμα και οι τέσσερις προπονήθηκαν κανονικά, αν και μόνο οι Κοστάντσο και Παπαδόπουλος είναι στη διάθεση του Βαλβέρδε για δίτερμα.

Τα πρώτα δείγματα των Γιουγκοσλάβων

Μια «γεύση» των ικανοτήτων του με μπάλα και μέσα σε οικογενειακό διπλό έδειξαν οι Φέισα, Κάταϊ και Γκρμπιτς. Οι τρεις «Γιούγκοι» έβγαλαν τα πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αλλά και την καλή φυσική τους κατάσταση, αν και μέσα σε 25 λεπτά δεν μπορούν να κριθούν πλήρως, κάτι που θα γίνει με το πέρασμα του χρόνου.

Πιο αναλυτικά:

Ο Φέισα δείχνει να βρίσκεται αρκετά επίπεδα πάνω από τους Κάταϊ και Γκρμπιτς. Το πιο σημαντικό στοιχείο πριν περάσουμε στα τεχνικά είναι πως ο Φέισα βάζει τα πόδια του στη φωτιά. Μπαίνει στις μονομαχίες, κάτι το οποίο δείχνει ότι δεν φοβάται το πόδι του. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά ο Σέρβος φαίνεται να έχει πολύ καλή αντίληψη του χώρου και παίζει την μπάλα με τη μία. Δεν ψάχνει το εξεζητημένο και μάλιστα πέτυχε και το πρώτο γκολ των «κίτρινων» με ωραίο σουτ.

Ο Κάταϊ είναι φανερό πως θέλει την μπάλα στα πόδια του. Είναι καλός με αυτή, αλλά θέλει ακόμα βελτίωση στη φυσική κατάσταση και να γίνει πιο δυναμικός. Καλύτερή του στιγμή; Η πολύ καλή σέντρα στον Πάντελιτς, με λόμπα πάνω από δύο αμυντικούς, δίνοντάς του ουσιαστικά μισό γκολ. Στα συν του ότι πέτυχε κι αυτός ένα γκολ.

Ο Γκρμπιτς ενώ στις ασκήσεις ταχυδύναμης φαίνεται να είναι… σκύλος, εντούτοις στο οικογενειακό δίτερμα πρέπει να είναι μετρημένες στο δάχτυλο του ενός χεριού οι φορές που ακούμπησε την μπάλα.
sport-fm.gr