Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Χαιρετίζουν την έκκληση Ομπάμα

http://www.newsbeast.gr/files/temp/DADC572933527B38F67410B72A1A5281.jpg

Θετική αποδοχή είχε στη Γερμανία και την Ιορδανία η έκκληση που απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους βασισμένου στα σύνορα του 1967.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε χαιρέτισε το σαφές και αποφασιστικό μήνυμα. «Χαιρετίζω το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ομπάμα τάχθηκε κατά τόσο σαφή και αποφασιστικό τρόπο υπέρ της συνολικής και δίκαιης λύσης των δυο κρατών», τόνισε.
Ο Βεστερβέλε υπογράμμισε το μήνυμα ισχυρής υποστήριξης του προέδρου Ομπάμα στις κινήσεις εκδημοκρατισμού στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. «Η ομιλία του προέδρου Ομπάμα είναι ένα μήνυμα ισχυρής υποστήριξης του εκδημοκρατισμού στη βόρεια Αφρική και στον αραβικό κόσμο στο σύνολό του», τόνισε.
«Είμαστε ενωμένοι με τους Αμερικανούς φίλους μας: η συμμετοχή των λαών στην πολιτική και οικονομική ζωή στον αραβικό κόσμο είναι μια ιστορική ευκαιρία. Είναι προς το συμφέρον των Ευρωπαίων και των Αμερικανών να επωφεληθούν από αυτό», υπογράμμισε.
Την έκκληση του Μπαράκ Ομπάμα για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους βασισμένου στα σύνορα του 1967 χαιρέτισε και η Ιορδανία και εξέφρασε την ελπίδα η ομιλία του Αμερικανού προέδρου να οδηγήσει στην απευθείας επανάληψη των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων.
«Η Ιορδανία χαιρετίζει την ομιλία του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος αναφέρεται για πρώτη φορά και τόσο σαφώς σε πολιτική ομιλία του, στο όραμά του για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους βασισμένου στα σύνορα του Ιουνίου του 1967», δήλωσε ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Νάσερ Ζαουαντέχ, σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra.
Ο Ζαουαντέχ εξέφρασε την ελπίδα ν' ακολουθήσουν αμέσως πρακτικά μέτρα ώστε να επιτευχθεί συμφωνία όσον αφορά τα σύνορα και την ασφάλεια, ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς.
newsbeast.gr