Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΚΕΡΚΥΡΑ : Η "θλιβερή" και χωρίς ντροπή γαλάζια παρέλαση !!!

Ήταν Δευτέρα πρωί και όλοι αφού φόρεσαν τα "καλά' τους ήταν έτοιμοι. Η ποθητή μέρα είχε έρθει πολύ πιο γρήγορα από και ο πιο αισιόδοξος από αυτούς  θα περίμενε.


Αν εξαιρέσει κανείς τους "Ντορικούς" που είχαν τραβήξει τον δρόμο τους, όλοι οι άλλοι ήταν παρόντες!!!


Τα ίδια "γαλάζια" πρόσωπα που τα προηγούμενα χρόνια- το κάθε ένα- από το πόστο του είχαν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν το νησί μας στα χάλια που βρίσκεται, αφού κρύφτηκαν μετά τις εκλογές του 2009 αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να βγούν πάλι στην επιφάνεια και να διεκδικήσουν να διαχειριστούν το μέλλον μας.


Χωρίς καμία διάθεση συγνώμης ή έστω κάποιας αυτοκριτικής για τα πρόσφατα πεπραγμένα τους, στοιχισμένοι πίσω από τον καινούργιο τους αρχηγό (λες και ο κ. Σαμαράς είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ που τα ξεπλένει όλα) και έχοντας στο πρόσωπο τους χαραγμένα εκείνα τα γνωστά σε όλους μας "κυνικά" χαμόγελα διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας σίγουροι ότι η επόμενη μέρα θα τους βρεί για μία ακόμη φορά στο σβέρκο μας!!!
Μάλλον είναι πολύ φανερή πλέον η συνήθεια που έχουμε εμείς οι Κερκυραίοι να ξεχνάμε πολύ εύκολα και να δίνουμε απεριόριστα πολιτικά συγχωροχάρτια.
Δυστυχώς αυτή είναι η κατάντια μας και συγχρόνως και η τιμωρία μας.
Από που εκεί που κάθε τέτοια θλιβερή παρέλαση θα έπρεπε να επιβραβεύεται από την πλευρά μας με σύννεφα αυγών ή επειδή πλέον ακόμη και αυτά φαντάζουν πανάκριβα (ας όψεται ο ΓΑΠ και το μνημόνιο του ),  τουλάχιστον με σάπια φρούτα εποχής, εμείς σαν γνήσιοι Κερκυραίοι δικαιώνοντας την φήμη μας σαν του πιο μεγαλόκαρδου λαού χειροκροτήσαμε και
 με όλη μας την δύναμη.
Δυστυχώς και για τον ίδιο τον κ. Σαμαρά που σε κάθε εμφάνιση του δεν παραλείπει να μας λέει ότι έχει εντολή από τον κόσμο της Ν.Δ. να τα αλλάξει όλα (αλήθεια που το έχουμε ξανακούσει αυτό; ) και προσπαθεί να παρουσιάσει ένα καινούργιο πρόσωπο από τον ¨κουρασμένο¨(ξέρετε εκείνον τον προκάτοχο του ),αν έκανε τον κόπο εκεί περπατούσε αγέρωχος και γελαστός να ρίξει μια ματιά πίσω του θα καταλάβαινε ότι δεν είναι εύκολο να "ξεφορτωθεί" το παρελθόν.
Όλα αυτά τα γαλάζια "μπουμπούκια" που τον ακολουθούσαν του έδειχναν με τον τρόπο τους ότι η συμβίωση μαζί τους είναι υποχρεωτική!!!
Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη η οποία είναι και η επικρατέστερη η οποία λέει ότι ο κ. Σαμαράς έχει συμβιβαστεί με τον βαθύ κοματικό μηχανισμό και γι'αυτό και οι συγκεκριμένες υποψηφιότητες σε Περιφέρεια  και στον Δήμο  τόσο  των επικεφαλής όσο και των συμβούλων με τόσο "ένδοξο" πρόσφατο παρελθόν.
Κυρίες και Κύριοι αυτή η νομεγκλατούρα υποψηφίων και παραγόντων κατα κύριο λόγο δεν αξίζουν στους απλούς Νεοδημοκράτες και κατά συνέπεια σε όλους τους Κερκυραίους.
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !!! 
listonplace

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Για τες θρησκευτικές µας δοξασίες -
ο κούφος Ιουλιανός είπεν «Ανέγνων, έγνων,
κατέγνων». Τάχατες µας εκµηδένισε
µε το «κατέγνων» του, ο γελοιωδέστατος.
Τέτοιες ξυπνάδες όµως πέρασι δεν έχουνε σ’ εµάς
τους Χριστιανούς. «Ανέγνως, αλλ’ ουκ έγνως· ει γαρ έγνως,
ουκ αν κατέγνως» απαντήσαµεν αµέσως.