Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Μέσος μισθός στη ΔΕΗ : 5.259 ευρώ!!!

Κοιτάζοντας το ενημερωτικό δελτίο Νο 5 της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προσπάθησα να πάρω μόνος μου απάντηση για το μέσο μισθό που δίνει η εταιρία στο προσωπικό της. Αναλυτικά ο μέσος μισθός θα φανεί με ένα κλικ στη φωτογραφία και είναι 5.259 ευρώ. Από κει και πέρα τι να πει κανείς. Σίγουρα δεν παίρνουν όλοι 5 χιλιάρικα θα πει κάποιος. Σύμφωνοι. Αυτό είναι το νόημα του μέσου μισθού. Ότι κάποιοι παίρνουν 2 ή 3 χιλιάρικα και κάποιοι άλλοι 8 ή 18 το μήνα.

Σκεφτείτε ότι το τελευταίο μονοπώλιο στην Ελλάδα που καλείται ΔΕΗ έχει οριακά κέρδη. Αυτό είναι και το κατάντημα πολιτικών ασυδοσίας. Προσλαμβάνουμε όσους θέλουμε και τους πληρώνουμε όσο θέλουμε. Εταιρία που εξυπηρετεί 12 εκ. ιδιώτες και 600 χιλιάδες επιχειρήσεις θα έπρεπε να είναι από τις πιο πλούσιες εταιρίες του κόσμου. Και όχι μόνο πλούσια δεν είναι αλλά ήταν για χρόνια ζημιογόνος και προβληματική.

Συμπέρασμα; Αυτά βλέπουν οι του ΔΝΤ και τους έχουν φύγει τα μαλλιά. Και απορούν πως ο κόσμος δεν έχει ξεσηκωθεί με όλα αυτά και ετοιμάζουν εκστρατείες ενημέρωσης. Ποιος κόσμος ρωτάω εγώ; Αυτός του καναπέ, του δικομματισμού και του ρουσφετιού; Αυτός θέλει πολύ σπρώξιμο και πολύ ΔΝΤ για να ξεσηκωθεί. Και ακόμα είμαστε μόνο στην αρχή.

Υ.Γ1 Η απελευθέρωση τιμών ΠΟΤΕ δεν έχει πάει τις τιμές προς τα πάνω, σας προκαλώ να μου το αποδείξετε.
Υ.Γ2 Είναι ντροπή για κάποιους να υπερασπίζονται αυτούς τους μισθούς, την ώρα που συμπατριώτες μας την βγάζουν με 700 ευρώ ή ακόμα και χωρίς δουλειά.