Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΡΙΕΡΑ !!!!

Πιο κοντά στον ΡιέραΜέχρι το ξημέρωμα, μιλούσαν Ολυμπιακός και Λίβερπουλ για την υπόθεση Ριέρα. Οι διαπραγματεύσεις για το ποσό που θα εισπράξει η αγγλική ομάδα σταμάτησαν γύρω στις 4.30 το πρωί, βρίσκονται σε καλό δρόμο και όλοι πιστεύουν ότι μέχρι τη Δευτέρα θα επέλθει και η τελική συμφωνία. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αισιόδοξοι για την απόκτηση ενός ικανότατου αριστερού χαφ (καλύπτοντας την πιο νευραλγική θέση στην ενδεκάδα τους, μετά την αποχώρηση του εμβληματικού αρχηγού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς) σε εξαιρετική ηλικία (28 ετών) και με προοπτική να μείνει αρκετά χρόνια στο Καραϊσκάκης.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, ενώ υπάρχει και η δεδομένη θέληση του παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, φορώντας τα «ερυθρόλευκα». Γι αυτό δεν αποκλείεται να γίνει και ταξίδι-αστραπή μέχρι την Ελβετία, όπου προετοιμάζεται η Λίβερπουλ, ώστε να υπάρξει και συνάντηση με τον ίδιο τον Ισπανό άσο.

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι ο Ριέρα θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού με μια μεταγραφή, μάλιστα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν κάνει και οικονομική υπέρβαση, καθώς ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος.

Tην ίδια ώρα οι πληροφορίες του Redplanet.gr, αναφέρουν πως το διοικητικό συμβούλιο της Λίβερπουλ σε έκτακτη συνεδρίαση του, απάντησε αρνητικά και στη δεύτερη, βελτιωμένη πρόταση του Ολυμπιακού για τον Άλμπερτ Ριέρα. Αλλά ο Ευάγγελος Μαρινάκης επιμένει για την απόκτηση του Ισπανού άσου και από ώρα σε ώρα θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση (δείτε εδώ το ρεπορτάζ).

Ο Ενταγιέ για αμυντικός χαφ

Η απόκτηση του Ριέρα, σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί, αμέσως μετά, για ένα αμυντικό μέσο ώστε να ολοκληρώσει το βασικό σχεδιασμό των φετινών μεταγραφών του. Ο Αλφρεντ Ενταγιέ της Νανσί εξακολουθεί να παραμένει στο στόχαστρο, παρότι η γαλλική ομάδα ζητάει (σε πρώτη φάση) τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Ο 20χρονος Γάλλος, που κατάγεται από τη Σενεγάλη, θεωρείται μια σπουδαία λύση σε μια επίσης πολύ σημαντική θέση στην ενδεκάδα.

Κι έχει την προοπτική της μεταπώλησης, κάτι που υπαγορεύεται και από το νεαρό της ηλικίας του. Μια περίπτωση, δηλαδή, όπως ο Γιάγια Τουρέ…

Γκατούζο, Τρεζεκέ και…Μαρέσκα

Την ίδια ώρα υπάρχει πάντα στο βάθος του μυαλού κι ένας παίκτης με σπουδαίο όνομα. Ο Ολυμπιακός διέψευσε τις επαφές για Γκατούζο, αλλά εφόσον βρει την ευκαιρία είναι σε θέση να επανέλθει, ώστε να δελεάσει τον πολύπειρο αμυντικό χαφ της Μίλαν.

Το ίδιο ισχύει και για τον Νταβίντ Τρεζεκέ, που έχει ξεκινήσει δυναμικά την προετοιμασία του με τη Γιουβέντους.

Θα ασχοληθεί, λοιπόν, ο Ολυμπιακός; Ίσως. Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα έχουν διαμορφωθεί τα οικονομικά δεδομένα προς το τέλος Αυγούστου, όταν και οι «τιμές» θα έχουν χαλαρώσει. Ίσως πάλι οι «ερυθρόλευκοι» να βρουν την ευκαιρία να ξαλαφρώσουν και από ένα βαρύ συμβόλαιο, όπως αυτό του Έντσο Μαρέσκα, που προς το παρόν πάντως υπολογίζεται κανονικά από τον Λίνεν.

Οι προτεραιότητες, πάντως, αυτή τη στιγμή είναι ο Ριέρα και εν συνεχεία ο αμυντικός μέσος, με βασικό στόχο τον Ενταγιέ. Κι εκεί ρίχνουν όλο το βάρος τους, οι άνθρωποι της ΠΑΕ…