Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

Κλιμάκιο της ΣΔΟΕ το έβαλε στα πόδια για να γλιτώσει το λιντσάρισμα

Αντί να φάνε τσάμπα τα ψαράκια τους -ως συνηθίζεται
- οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έτρεχαν να γλιτώσουν τη ζωή τους...


Δεν είναι δυνατόν οι εφοριακοί , πολλοί απο τους οποίους , σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις , δεν έμπαιναν στον κόπο να υποβάλλουν καν φορολογικές δηλώσεις, να κάνουν σαν "λυσσασμένοι" προκειμένου φορτώσουν πρόστιμα για να εισπράξουν τα bonus που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Η λαϊκή οργή όταν ξεσπάσει δύσκολα μπορεί να μαζευτεί...


...ας το έχει κατά νου η κυβέρνηση προτού δούμε πολύ άσχημες εξελίξεις και εικόνες σαν κι αυτήν.

Αφορμή για το σχόλιο αυτό είναι μια υπόθεση που έλαβε χώρα στις Ράχες, ένα χωριό στην Ικαρία. Πήγαν λοιπόν εκεί τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ να κάνουν ελέγχους και να κόψουν πρόστιμα, αλλά έφυγαν ως φαίνεται έφυγαν απο εκεί κακήν – κακώς.

Μια ομάδα 50 ατόμων, κυρίως καταστηματάρχες άρχισαν να τους βρίζουν και σχεδόν τους προπηλάκισαν λέγοντάς τους ότι δεν υπάρχει ευρώ στην τσέπη τους, η κατάστασή τους είναι τραγική, οπότε δεν μπορεί να έρχονται και να ψάχνουν να βρούν αφορμή για πρόστιμα στους μικρο επαγγελματίες που παλεύουν να για επιβιώσουν.

Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει και οι εφοριακοί γλίτωσαν το λιντσάρισμα, ύστερα από επέμβαση των ψυχραιμότερων .

Η εικόνα αυτή θα είναι πολύ συχνή τους επόμενους μήνες αφού η αγορά βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη και τους φόρους τους και θα βρεθούν χιλιάδες επιχειρήσεις απέναντι στο ΣΔΟΕ και το κράτος.

Οικονομική ανταρσία, λέγεται αυτό και έπειτα ακολουθεί κοινωνική εξέγερση.

Ας έχουν γνώση οι φύλακες ή γενικά οι πολιτικοί ταγοί της χώρας διότι με όσα συμβαίνουν στον κόσμο, θα τους πάρουν με τις πέτρες. Και πρώτους απ’ όλους όσους αποφασίζουν ελαφρά τη καρδία να διαλύσουν μια κοινωνία ολόκληρη και να αιχμαλωτίσουν μελλοντικές γενιές.
tiresias-press