Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

Νέα τεχνολογία υπόσχεται έως και 1000 φορές γρηγορότερο InternetΟ καθηγητής του ινστιτούτου τεχνολογίας MIT, Vincent Chan, είναι πεπεισμένος ότι σε 3 με 5 χρόνια το Internet θα μετατραπεί σε bottleneck για τους υπολογιστές, καθώς η ταχύτητά του δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές επιδόσεις των υπολογιστών.
Έτσι ο Chan και οι...
συνεργάτες του άρχισαν να αναζητούν τρόπους για να κάνουν πιο γρήγορο το Internet.
Κατέληξαν, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι η εκτεταμένη χρήση οπτικών ινών είναι αναγκαία συνθήκη για την αύξηση των ταχυτήτων.
Οι οπτικές ίνες χρησιμοποιούνται και σήμερα σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο οι ταχύτητες δεν είναι ανάλογες των προσδοκιών
Ο Chan υποστηρίζει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στα optical routers, τα οποία ανακατευθύνουν τα σήματα.
Για να γίνει το redirection, τα οπτικά σήματα μετατρέπονται σε ηλεκτρικά και μετά πάλι σε οπτικά. Εκεί ακριβώς εντοπίζονται οι καθυστερήσεις.
Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει μια νέα τεχνολογία με το όνομα Flow Switching, η οποία βασίζεται στην αφαίρεση των ενδιάμεσων optical routers.
Ουσιαστικά, η ομάδα του Chan υποστηρίζει ότι η λύση στο θέμα της ταχύτητας είναι η απευθείας σύνδεση πόλεων και χωριών μεταξύ τους, διαμορφώνοντας έτσι ένα τεράστιο δίκτυο χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς.
Με αυτό τον τρόπο η ταχύτητα του Internet γίνεται από 100 έως και 1000 φορές γρηγορότερη.
Αυτή τη στιγμή το Flow Switching βρίσκεται σε στάδιο εργαστηριακών δοκιμών και σύντομα αναμένεται να γίνουν οι πρώτες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες. 
dinatos