Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός για την πορεία εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση, σε συνεντεύξεις του στον διεθνή Τύπο. Ταυτόχρονα τόνισε ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό η επανεκλογή του στη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά η μετατροπή της στην πιο διαφανή χώρα του κόσμου.
  Ο Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που διατυπώθηκε σε ντοκιμαντέρ που μετέδωσε το γαλλο-γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΑRTE, εκτίμησε πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει τον οικονομικό σκόπελο. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα GUARDIAN, υπό τον τίτλο "ο Παπανδρέου αναλαμβάνει ολύμπιο έργο", ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι ήταν γνώστης του υψηλού χρέους και ελλείμματος της χώρας, αλλά δεν είχε ιδέα για το βάθος και το εύρος των προβλημάτων. "Η διάσωση της Ελλάδας από αυτή την κρίση ήταν το πρώτο θέμα στην ατζέντα. Τώρα βρισκόμαστε σε ένα πολύ ομαλοποιημένο δρόμο", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε χαρακτηριστικά για τη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του: "Στην πολιτική είσαι αναγκασμένος να παίρνεις σκληρές αποφάσεις...
Οι επιλογές που είχαμε ήταν οι εξής: Χρεοκοπούμε ή παίρνουμε τα μέτρα αυτά; Χάνουμε τις συντάξεις ή διασώζουμε ό,τι μπορούμε; Ήταν ερώτημα "υπαρξιακό", ή θα εξακολουθούσαν οι δημόσιοι υπαλληλοι να αμοίβονται ή αυτή η δυνατότητα θα χανόταν" λέει ο κ. Παπανδρέου που δηλώνει επίσης ότι η επανεκλογή του δεν είναι αυτοσκοπός και εξωτερικεύει την πίστη του να "μετατρέψει την Ελλάδα στην πιο διαφανή χώρα του κόσμου με τα πάντα δημοσιευμένα στο διαδίκτυο". 
fimotro 
kapistri