Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

E-mail εμπλέκει και τον Αντ. Σαμαρά στην υπόθεση Siemens

Στην αντεπίθεση πέρασε το ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη γκάφα με τον επιπλοποιό - «υπουργό». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, παρουσίασε e-mail του μπατζανάκη του Αντ. Σαμαρά, Ευαγ. Σέκερη, ο οποίος εργαζόταν στη Siemens και εμφανιζόταν δυσαρεστημένος για τη μη ανέλιξή του στην επιχείρηση.
Επί της ουσίας, ο Ευαγ. Σέκερης ζητούσε από το νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να επικοινωνήσει με τον Μιχ. Χριστοφοράκο προκειμένου ο ίδιος να αναβαθμιστεί.
Μάλιστα, σε σχετικό e-mail, που έστειλε στις 31 Ιουλίου του 2006 προς τον Αντ. Σαμαρά ο κ. Σέκερης εμφανιζόταν να προτείνει τα εξής: "Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του [σ.σ. προς τον Μιχ. Χριστοφοράκο], τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πάρα πολλά. Σίγουρα θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει".
Σε δεύτερο, μεταγενέστερο e-mail με αποδέκτη τον Μιχ. Χριστοφοράκο, ο κ. Σέκερης φέρεται να εκφράζει παράπονα στον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens Eλλάδος, επειδή δεν ικανοποίησε το αίτημά του, παρά την τηλεφωνική παρέμβαση "συγγενικού του προσώπου".
Σύμφωνα με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, το αντίγραφο του e-mail προέρχεται από την έρευνα στο αρχείο της Siemens.
Σημειώνεται ότι ο Ευαγ. Σέκερης έχει ήδη καταθέσει στην Επιτροπή. Το ΠΑΣΟΚ ζητά να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει και την κλήτευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατία. Η Ν.Δ. τόνισε ότι ο Ευαγ. Σέκερης δεν έχει τίποτα παραπάνω να πει, σε σχέση με την κατάθεσή του.