Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Με "πολιτικό σεισμό" απειλεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Οξεία ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη στην κατάθεση της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην εξεταστική επιτροπή, σύμφωνα με την οποία ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas είχε 356 συναντήσεις με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη το διάστημα 1999 με 2007.
“Επειδή μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής επιδίδονται και επενδύουν στη στατιστική επεξεργασία της δημόσιας κοινωνικής μου σχέσης και αντιλαμβανόμενη τους συνειρμούς που αυτή δημιουργεί στην κοινή γνώμη, έχω να δηλώσω τα εξής: Είναι σαφές ότι επιχειρείται μια προσπάθεια συμψηφισμού και κυρίως αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ευρήματα, προκειμένου να μην απαντηθεί το ερώτημα, ποιοί πήραν τα λεφτά, πού πήγαν οι μίζες, ποιά είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημόσιων φορέων”, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, καταλήγοντας ως εξής; “Αυτή την αλήθεια οφείλει η Εξεταστική Επιτροπή να βρει και να καταθέσει στον ελληνικό λαό”.
Την ίδια ώρα, αν και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν έχει κληθεί στην εξεταστική επιτροπή, ο ίδιος εμφανίζεται, σύμφωνα με συνομιλητές του, πρόθυμος να το πράξει, εάν προσκληθεί. Στελέχη που ξέρουν καλά τον πρώην πρωθυπουργό, πάντως, εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως εάν μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης, θα προκληθεί “πολιτικός σεισμός”, όπως λένε χαρακτηριστικά στο newstime.gr. 
newstime