Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ !...

Κατά το «θέλει αρετή και τόλμη η Δημοκρατία», θα μπορούσε να ειπωθεί και το «απαιτεί ριζική αλλαγή της πολιτικής μας κουλτούρας, η νέα πορεία της χώρας».
Αν, από τις βασικότερες προϋποθέσεις της αναμόρφωσης του πολιτικού μας συστήματος, είναι η κάθαρση και η πλήρης διαλεύκανση όλων των μεγάλων σκανδάλων, τότε η διαδικασία αυτή, θα πρέπει να μπει σε όρους και κανόνες, τελείως διαφορετικούς απ΄ αυτούς που ίσχυαν μέχρι χθες.
Ο ελληνικός λαός είναι πεισμένος, πως η διαφθορά του συστήματος διαπερνάει τα κόμματα και το προσωπικό τους, έχει γενικά χαρακτηριστικά και δεν περιμένει από τις εξεταστικές επιτροπές τη μέτρηση και την ποσοστικοποίηση των ευθυνών, ανά κόμμα : θέλει όλη την αλήθεια καθαρή κι όλους τους ενόχους στη σέντρα !
Ο αναβιώσας κομματικός ανταγωνισμός μάταια αναπτύσσεται, καθώς, σχεδόν, κανείς δεν του δίνει σημασία. Το πόσοι απ΄ εδώ και πόσοι απ΄ εκεί, δεν ενδιαφέρει, τη στιγμή που υπάρχουν κρούσματα εκατέρωθεν.
Η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. καταδεικνύεται επί της αρχής : στο άνοιγμα των διαδικασιών έρευνας και διαλεύκανσης, αυτών, που προηγούμενα, είτε δεν άνοιξαν καθόλου, είτε έκλεισαν άρον – άρον.
Η σύγκριση γίνεται στην αποφασιστικότητα αναζήτησης της όλης αλήθειας, με τη λειτουργία των κοινοβουλευτικών θεσμών και οργάνων, σε αντιστάθμισμα με την αποχώρηση της …πλειοψηφίας ή με το κλείσιμο της Βουλής, πέρσι τέτοιον καιρό.
Η υπεροχή έχει, πλέον, καταγραφεί και δεν έχει να κάνει, πια, με το πόσοι, ποιοι κι από πού θα βγουν στη σέντρα. Ακόμα κι αν – απ΄ όλα τα σκάνδαλα – προέκυπταν ένοχοι μόνο από το ΠΑΣΟΚ, πάλι η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου θα δικαιώνονταν.
Είναι περιττές, ανώφελες και δίχως ενδιαφέρον, λοιπόν, οι όποιες αντιπαραθέσεις, οι όποιοι ανταγωνισμοί και όποιες απόπειρες συμψηφισμού, πόσο, μάλλον, όταν εκδηλώνονται και εξελίσσονται με άγαρμπο τρόπο, στο κυνήγι μικροπολιτικών στοχεύσεων. Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του !...