Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ωρα Ελλάδος στο Πορτ Ελίζαμπεθ

Χωρίς τον Σωτήρη Κυργιάκο θα παραταχθεί η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με αντίπαλο τη Νότιο Κορέα.

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Ρεχάγκελ, είναι η εξής: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Γκέκας, Χαριστέας, Σαμαράς.

Γίνεται αντιληπτό, πως στο μυαλό του Γερμανού προπονητή υπήρχε η λέξη «ταχύτητα». Την έχουν  οι Κορεάτες, δεν την έχει σε μεγάλο βαθμό ο Κυργιάκος και έτσι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας αποτελείται από Βύντρα και Αβραάμ.

ΙΣΩΣ ΝΑ είναι το φινάλε της προπονητικής του καριέρας η διοργάνωση του Μουντιάλ. Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Το γεγονός όμως πως διανύει το 72ο έτος της ζωής του και το ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η παραμονή του στον πάγκο της Εθνικής αποτελούν σημαντικά μείον γι΄ αυτόν.

Είναι ο γηραιότερος προπονητής της διοργάνωσης και αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή του σε Μουντιάλ. Οπαδός του δόγματος «να μη δεχθούμε γκολ με οποιονδήποτε τρόπο», ετοιμάζεται να θωρακίσει την ομάδα αμυντικά. «Και με ισοπαλία έχουμε ελπίδες για την επόμενη φάση» αναφέρει συχνά τον τελευταίο καιρό.

Ο Γερμανός θέλει στο Μουντιάλ να μην επαναληφθούν όσα στο Εuro 2008. Κακές εμφανίσεις, τρεις ήττες στη σειρά, πέντε γκολ εις βάρος της Εθνικής και μόλις ένα που σημείωσε. Γεγονότα που σαφώς τσαλάκωσαν την εικόνα που έχει χτίσει την τελευταία 10ετία στον πάγκο της ομάδας.
ta nea