Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Η καθαρή θέση Καστανίδη οδηγεί Σημίτη και Καραμανλή στην Εξεταστική

Kastanidis1_200pxΕπιμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ.Καστανίδης ότι οι λόγοι που τον ώθησαν σε παραίτηση το 1997 από το υπουργείο Μεταφορών οφείλονταν σε θέματα διαφάνειας που αφορούσαν τις προμήθειες στο Δημόσιο.
Τον κ. Καστανίδη, ως γνωστόν, διαδέχθηκε στο υπουργείο Μεταφορών ο κ. Τ.Μαντέλης , ο οποίος υπέγραψε και όλες τις συμβάσεις της Siemens, όπως αναφέρθηκε κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή.
Σε σημερινή  συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Καστανίδης λέει για πρώτη φορά ότι παραιτήθηκε επειδή «ο πυρήνας της πολιτικής διαφωνίας ήταν η εμμονή μου να διαμορφωθεί ένα σύστημα κανόνων διαφάνειας στις προμήθειες και στα έργα του Δημοσίου υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής,κάτι που άλλωστε αποτελούσε προγραμματική μας δέσμευση»

Άρα θα πρέπει να κληθεί, και μάλιστα άμεσα ο αποδεχθείς την παραίτηση του κ. Καστανίδη, και εσπευσμένα τοποθετήσας τον Μαντέλη, πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Και να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του κατ' αρχήν. Απόφαση που οδήγησε στις απευθείας αναθέσεις - χωρίς διαγωνισμούς και με πλήρη αδιαφάνεια - στην Ζήμενς.
Έτσι οδηγήθηκαν τα 100.000.000 στα βαποράκια και στα λαμόγια (πρόσωπα ή κόμματα).
Έτσι φτάσαμε στην χρεοκοπία, και στις συντάξεις πείνας, στην ανεργία, στο ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας και στις μέρες οργής που έρχονται.
activistis