Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Euroleague: Τζάμπολ στο Final-4 του Παρισιού

http://www.gazzetta.gr/images_archive/basket/basket_2009/final4_paris_logo.jpgΗ ώρα για το Final-4 του Παρισιού έφτασε. Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε κόντρα στην Παρτιζάν (22:00, ΣΚΑΪ) να αποδείξει πως βάσιμα θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας ξεπερνώντας το εμπόδιο της νεανικής των Σέρβων, ώστε να βρεθεί στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.
Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους την Πέμπτη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και ο μόνος απών από το πρόγραμμα της ομάδας ήταν ο νεαρός Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ταλαιπωρείται τις τελευταίες μέρες από στομαχικές διαταραχές. Κατά τ' άλλα οι παίκτες του Ολυμπιακού δηλώνουν έτοιμοι για την μεγάλη πρόκληση που αποτελεί γι' αυτούς η συμμετοχή τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final-4 και ελπίζουν πως αυτή τη φορά θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τέλους.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Λιθουανού φόργουορντ των Πειραιωτών Λίνας Κλέιζα: «Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Το Παρίσι είναι όμορφη πόλη, είμαστε ήρεμοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πρέπει απλά να εκτελέσουμε όσα έχουμε σχεδιάζει. Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι, πολλοί συμπαίκτες μου και πέρυσι ήταν στο Final-4 και είναι φυσιολογικό να υπάρχει ηρεμία. Δεν είναι υπεραισιοδοξία, ή υπεροψία αυτό. Απλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».
Με τον Ολυμπιακό να είναι η πρώτη ομάδα στην Ευρωλίγκα σε μέσω όρο πόντων (82) και την Παρτιζάν να τον ξεπερνάει στην στατιστική μόνο στον αριμό των ριμπάουντ (37 ανά παιχνίδι έναντι 33 των ερυθρολεύκων) το παιχνίδι αναμένεται να κριθεί σε υψηλό σκορ και εν τέλει κερδισμένη να βγει η ομάδα που θα καταφέρει να πάει σε πολλές επιθέσεις. Γι' αυτό και ο σέντερ των Πειραιωτών Γιάννης Μπουρούσης στάθηκε στο συγκεκριμένο στοιχείο.
«Ο έλεγχος των ριμπάουντ είναι σημαντικός, για να μη τους δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες στην επίθεση», τόνισε.
Την άποψή του συμμερίστηκε και ο Κλέιζα.«Θα πρέπει να παίξουμε σκληρά σε άμυνα κι επίθεση και παράλληλα να προσέξουμε τα επιθετικά ριμπάουντ της Παρτιζάν, τομέας ο οποίος αποτελεί βασικό 'όπλο' του παιχνιδιού της», σημείωσε.
Βέβαια, εκτός του καθαρά αγωνιστικού μέρους, ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα να αγωνίζεται σε ένα γήπεδο, που θα είναι συντριπτικά «βαμμένο» στα ερυθρόλευκα, αφού τουλάχιστον 4.000 φίλοι της ομάδας έχουν προμηθευτεί εισιτήρια και θα βρίσκονται το βράδυ στο Παλέ ντε Μπερσί, ενώ την ίδια ώρα πολλοί λιγότεροι σε αριθμό είναι οι οπαδοί των υπολοίπων τριών ομάδων.
Την αναμέτρηση ορίσθηκε να διευθύνουν ο Ισπανός Ντάνιελ Ιερεζουέλο, ο Ιταλός Φάμπιο Φακίνι και ο Ισραηλινός Σάμουελ Μπαχάρ.
Νωρίτερα (19:00, ΣΚΑΪ) στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους.
Οι δυο ομάδες είχαν έρθει αντίπαλες και πάλι στην ίδια φάση πέρσι στο Final-4 του Βερολίνου με νικητές τότε τους Ρώσους, οι οποίοι στη συνέχεια ηττήθηκαν στον τελικό από τον Παναθηναϊκό. 
http://www.naftemporiki.gr