Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Όλοι μαζί το ποίημα: "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και κάποιος να μπει στη φυλακή"

999
Kαι σήμερα μην ξεχαστεί κανείς και δεν πει το ποίημα: "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και κάποιος να μπει στη φυλακή".
Το ακούω παντού, όπου σταθώ και όπου βρεθώ, ψιθυριστά και φωναχτά, το διαβάζω στα μάτια ή στις γκριμάτσες, το καταλαβαίνω από τον τρόπο που περπατάς ρε μαλάκα. Ποια κλεμμένα; Σπαταλημένα είναι. Πόσες φορές θα σου το πω; Ποια φυλακή; Πολιτικές είναι κατά κόρον οι ευθύνες & ήδη αποδώθηκαν...
 Όσο για τα λιγοστά κλεμμένα και τις ποινικές ευθύνες...στη δημοκρατία αποφασίζει η δικαιοσύνη. Ανεξάρτητη είναι, remember??? Στη χούντα είναι όπως τη θες. Στη δημοκρατία ο πολιτικός δεν είναι εισαγγελέας ούτε ο δικαστής Ντρεντ να βγαίνει μια σβούρα και να καταδικάζει κατ᾽ επιλογή. Στη δημοκρατία ο πολιτικός δύναται να προτείνει εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές. Δόξα τω θεώ, 5 εξεταστικές τρέχουν. Όλη η Ελλάδα ένα δικαστήριο. Αν δε σου φτάνουν, να σου πάρω δώρο στα γενέθλια σου ένα δικόσφυρο.
Το κατάλαβες; Πιο λιανά δε γίνεται, λέμε...Γκε γκε; Ή θα συνεχίσεις το ποίημα; Και αν ναι, να οργανωθούμε ρε παιδιά. Να το λέμε όλοι μαζί δυνατά κάθε στρογγυλή ώρα...πλην μεσημεριού...διότι κοιμάται ο έλληνας....βαθιά και αξύπνητα!
Αν πάλι αλλάξεις γνώμη, ξεκίνα από σένα μπας και φτάσεις σε μένα, στους γύρω, στους άλλους και σιγά σιγά στην Ελλάδα...μήπως περισώσουμε κάτι!
epikairo