Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Ο Xριστόφιας και οι υπουργοί του μειώνουν 10% το μισθό τους...

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος, οι υπουργοί, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο προεδρικός επίτροπος και ο διευθυντής της Προεδρίας έχουν εθελοντικά αποδεχθεί να μειωθεί το συνολικό τους εισόδημα από την εργασία τους, δηλαδή μισθός και επίδομα παραστάσεων, κατά 10%.
Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της οποίας ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν και άλλοι. Στη συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος έκανε απολογισμό δύο χρόνων διακυβέρνησης, απέρριψε τις επικρίσεις ότι η κυβέρνησή του έχει υποτιμήσει τους κινδύνους και ότι δεν έχει λάβει μέτρα για αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι η κυβέρνησή του εφάρμοσε έγκαιρα σειρά μέτρων για να μειώσει τις επιπτώσεις από την κρίση και βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να λάβει και άλλα μέτρα.
Τα μέτρα αυτά, πρόσθεσε, ύψους 500 εκατ. ευρώ, στόχευαν στη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας και αφορούσαν κυρίως τον κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα, που επηρεάστηκαν περισσότερο.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε "πραγματικά αξιόλογο" το έργο των δύο πρώτων χρόνων της κυβέρνησής του, ιδιαίτερα, όπως είπε, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση.
http://www.emea.gr/