Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Παναγιωτόπουλος speaking...

Δήλωση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση έκανε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Πάνος Παναγιωτόπουλος, αποσπάσματα της οποίας σας παραθέτουμε:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με καθυστέρηση πεντέμισι μηνών, φαίνεται ότι αποφάσισε τελικά, βρήκε το δρόμο, να προχωρήσει στη σύνταξη ενός φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο συμπυκνώνει τη νέα φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Με καθυστέρηση 5,5 μηνών; Το ΠΑΣΟΚ όφειλε να καταθέσει το φορολογικό νομοσχέδιο την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης; Πριν τη σύνταξη του προϋπολογισμού; Πριν την ψήφιση του;

Από το βασικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου και από τις βασικές κατευθύνσεις του, αυτές που έχουμε ήδη υπόψη μας -γιατί περιμένουμε να διευκρινιστούν πολλές ακόμη ουσιαστικές λεπτομέρειες- ως Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζουμε το φορολογικό νομοσχέδιο άδικο, φορο-εισπρακτικό, αναποτελεσματικό.

Ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν έχει παραδεχθεί ότι τα μέτρα είναι άδικα; Ένα φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι εξ ορισμού φορο-εισπρακτικό; Όσο για την αποτελεσματικότητα, θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Δεν είχαμε πάντως και πολλές άλλες επιλογές...
http://www.parapolitiki.com