Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Δοκιμάστε τα νέα σας ρούχα online πριν αγοράσετε

Το fits.me σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τα ρούχα σας online πριν τα αγοράσατε. Πως; Μα χρησιμοποιώντας ρομπότ φυσικά! – Ακούγεται παράξενο το ξέρω… αλλά σίγουρα είναι…”κούλ” και πολύ χρήσιμο. Τώρα μπορείτε να δείτε πως θα φαίνονται τα ρούχα που θέλετε να αγοράσετε πάνω σας εύκολα ~ χρησιμοποιώντας ειδικά ρομπότ τα οποία παίρνουν το σωματικό σας σχήμα.
Το πρόβλημα είναι απλό: Ο κόσμος δεν αγοράζει ρούχα online γιατί δε μπορεί να τα δοκιμάσει. Λύση; Ακόμη πιο απλή (περίπου): ρομποτικά σώματα τα οποία μιμούνται τις ...
διαστάσεις μας και μας δείχνουν πως θα είναι τα ρούχα που επιλέξαμε πάνω μας ακόμη και σε διαφορετικά μεγέθη. Εκτός από μεγάλη ευκολία για τους πελάτες αυτή η υπηρεσία βοηθάει πολύ και τις εταιρίες καθώς αρκετό είναι και το ποσοστό των επιστροφών από λάθος μεγέθη.  Αν και πρόκειται για μια νέα startup, τον τελευταίο καιρό κίνησε αρκετό ενδιαφέρον και τελικά κέρδισε και τον διαγωνισμό Plugg, στον οποίο πήρε μέρος.
Θα κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου εδώ και θα πω πολύ απλά το εξής:
Είναι μια υπέροχη ιδέα αλλά αν σκεφτούμε ότι τα σχέδια των ρούχων υπάρχουν ήδη σε ηλεκτρονική μορφή μήπως ένα λογισμικό το οποίο θα δημιουργούσε ένα 3D μοντέλο και θα έδειχνε πως είναι τα ρούχα πάνω μας είναι μια καλύτερη επιλογή; Πόσα ρομπότ μπορεί να έχει μια εταιρία για κάτι τέτοιο; Ρομπότ τα οποία θέλουν χώρο αλλά και χρόνο. Πόσοι χρήστες  μπορούμε να έχουμε σε μια τέτοια online εφαρμογή; Σε έναν τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστή; Εκατομμύρια.
Μπορείτε να δείτε τα σχετικά βίντεο από τον διαγωνισμό που νίκησε το fits.me εδώ.