Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ερχονται τα δίκτυα LTE με ταχύτητες άνω των 100 Mbps

Πλησιάζει η ημέρα που θα τεθούν σε λειτουργία δίκτυα LTE, τα οποία θα προσφέρουν ταχύτητες διακίνησης δεδομένων που θα ξεπερνούν τα 100 Mbps! Οπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια του MWC, δίκτυα LTE έχουν τεθεί σε εμπορική λειτουργία -με περιορισμένη κάλυψη- σε Νορβηγία και Σουηδία και Χονγκ Κονγκ, ενώ προς το τέλος του 2010 αναμένεται να ακολουθήσει η αμερικανική Verizon Wireless με την επίσης αμερικανική AT&T να ακολουθεί στο 2011.
Στην Ευρώπη, οι μεγάλοι όμιλοι ετοιμάζονται να θέσουν σε λειτουργιά δίκτυα LTE το 2012. Μέχρι τότε, εταιρείες, όπως η T-Mobile, θα εκμεταλλευτούν στο μάξιμουμ τις δυνατότητες των υπαρχόντων δικτύων HSPA προσφέροντας ταχύτητες της τάξεως των 42 Mbps.
Στα αξιοσημείωτα του φετινού Mobile World Congress, όσον αφορά την Ελλάδα, ήταν η έντονη παρουσία εταιρειών από τη χώρα μας. Στο εκθεσιακό κέντρο της Βαρκελώνης έδωσαν το «παρών» η Intracom Telecom, η Intracom IT Services Middle East & Africa, η Velti, η Upstream, η Innova, η Globo, η Internet Q, η MobileFX και η Out There Media, η παρουσία των οποίων κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Σημειωτέον πως οι περισσότερες από τις ελληνικές εταιρείες που βρέθηκαν στην ισπανική πόλη δραστηριοποιούνται στον χώρο του μάρκετινγκ μέσω κινητών τηλεφώνων (mobile marketing), έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς υψηλής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, στον οποίο η χώρα μας έχει ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία.
astrofegia

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

KAΛO!για να δούμε λοιπόν!