Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ομογενής από τη Μελβούρνη κατέκτησε χρυσό στο Βανκούβερ

Ομογενής από τη Μελβούρνη κατέκτησε χρυσό στο Βανκούβερ

Την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στην Χειμερινή Ολυμπιάδα του Βανκούβερ πανηγυρίζει η Αυστραλία, αλλά και η ομογένεια.
Χρυσή ολυμπιονίκης στέφθηκε χθες η Λύδια Ιεροδιακόνου-Lassila, η οποία από την πλευρά του πατέρα της, Ευάγγελου Ιεροδιακόνου, κατάγεται από την Κύπρο.
Η 28χρονη σκιέρ (γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1982) πήρε την πρωτιά στο ελεύθερο εναέριο (freestyle aerial), με 214.74, βαθμούς. Στο ενεργητικό της δε έχει πολλές άλλες διακρίσεις από άλλους αγώνες σκι.
«Είμαι χαρούμενη με την επίδοσή μου σήμερα και έδειξα στον κόσμο ποιες πραγματικά είναι οι ικανότητές μου», είπε η αθλήτρια μετά τη νίκη της και πρόσθεσε: «τα έκανα όλα όπως ακριβώς τα σχεδιάσαμε με το προπονητικό επιτελείο μου».
Να αναφέρουμε ότι η Ιεροδιακόνου είχε λάβει μέρος στις Χειμερινές Ολυμπιάδες του Salt Lake City (είχε έρθει 8η) και εν συνεχεία του Τορίνο, όπου όμως τραυματίστηκε.
Την χρυσή Ολυμπιονίκη συνεχάρη ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ, λέγοντας πως έκανε όλη την χώρα υπερήφανη με την επίδοσή της.
Στην σταδιοδρομία της ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και άλλες ατυχίες, και αρκετοί σχολιαστές σήμερα στην Αυστραλία είπαν ότι αυτή η αθλήτρια οφείλει την επιτυχία στον Καναδά στην ισχυρή επιμονή και θέλησή της.
Τον Ιανουάριο του 2006 είχε καταλάβει την πρώτη θέση στο World Cup που έγινε στο Deer Valley, ενώ μεταξύ άλλων, ήταν νούμερο δύο στον κόσμο στο aerial ski, για τρεις συνεχείς περιόδους (2002/03, 2003/04, 2004/05).
Την σκιέρ, η οποία σήμερα αναδεικνύεται σε ηρωίδα από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, έχει τιμήσει στο παρελθόν η Ομογένεια μέσω των οργανώσεών της, ενώ το 2004 ήταν ανάμεσα σε γνωστά ονόματα της παροικίας μας που κλήθηκαν να μεταφέρουν την Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όταν εκείνη περιόδευσε τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς στην Αυστραλία.
http://www.sae.gr