Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !

Βρέθηκε ένας πρωθυπουργός κι είπε την αλήθεια : το ετήσιο δημόσιο έλλειμμα, που μετατρέπεται, σωρευτικά, σε δημόσιο χρέος, δεν οφείλεται στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αλλά στους απατεώνες, που κατακλέβουν το κράτος και απομυζούν, τον ιδρώτα και τη φορολογική συνεισφορά, των μισθωτών και ταυτόχρονα φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν.
Η αναφορά του Γ. Παπανδρέου στη διαφθορά, υπήρξε ξεκάθαρη, τόσο ιδεολογικά, όσο και πολιτικά : την χαρακτήρισε συστημική, (σύμφυτη του πολιτικοοικονομικού συστήματος) και την απέδωσε στη λειτουργία του συμπλέγματος πολιτικής (πελατειακές σχέσεις κάθε είδους και μορφής) και οικονομικής εξουσίας.

Το παράδειγμα, που παρουσιάστηκε, τις προάλλες, στο ζήτημα του Ασφαλιστικού κι αποτύπωνε την πραγματικότητα, είναι χαρακτηριστικό και αφοπλιστικό κι αφορά το Ταμείο με τα μεγαλύτερα προβλήματα, αυτό των εμπόρων. Είναι χρεοκοπημένο !
Κι όμως, οι ασφαλισμένοι του έχουν τα μεγαλύτερα όρια ηλικίας, τις μεγαλύτερες εισφορές, (θεωρητικά), και τις μικρότερες συντάξεις – παροχές.
Τι νόημα, έχουν, λοιπόν εδώ, οι κλασικές συνταγές του τύπου αυξήστε κι άλλο όρια και εισφορές και μειώστε περισσότερο τις συντάξεις ; Αφού η αιτία βρίσκεται αλλού : στην αποφυγή της ασφάλισης και στη μη πληρωμή των εισφορών ! ΄Αρα προς τα εκεί πρέπει να παρθούν μέτρα…
΄Ετσι και στο γενικότερο επίπεδο, τι νόημα έχουν οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, (για την εξοικονόμηση μερικών εκατομμυρίων €), όταν λείπουν δισεκατομμύρια, τα οποία αποδεδειγμένα δεν τα καρπώνονται οι εργαζόμενοι, αλλά οι συστημικοί απατεώνες ;
Ποιοι είναι αυτοί οι απατεώνες του συστήματος ; ΄Ολοι αυτοί, που διαχρονικά πίνουν με το …μπουρί, (Τράγκας), το αίμα του λαού και της χώρας. Οι οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες, που είτε παίρνουν δουλειές από το κράτος, είτε τσεπώνουν επιδοτήσεις ή φοροαπαλλαγές. Οι μηχανισμοί τους, που απλώνονται από το γραφείο τους και πάνε στις υπηρεσίες, τη βουλή, τα υπουργεία, τα ΜΜΕ, παντού !
Τους συμμέτοχους στα κυκλώματα και τρόφιμους της διαφθοράς, είναι εύκολο να τους επισημάνεις, είτε διαβάζοντας τις λίστες με τα επιχειρηματικά κέρδη, είτε μελετώντας προγράμματα και ακούγοντας πολιτικές θέσεις, είτε διαβάζοντας, βλέποντας και ακούγοντας τα ΜΜΕ.
΄Ολοι τους έχουν φρίξει, τελευταία και σκίζουν τα ιμάτιά τους, για την πολιτική Παπανδρέου : αργεί, δεν παίρνει μέτρα (κατά του λαού εννοείται…), ονειροβατεί, θεωρητικολογεί… Το παίζουν άνετοι, αλλά η «καρδούλα τους το ξέρει», πως ο κίνδυνος, (γι αυτούς) είναι προ των πυλών, όσο ποτέ άλλοτε !
Όλα τα «μέτρα» του ΠΑΣΟΚ, το έλλειμμα και το χρέος κτυπούν : και η προστασία των μικρομεσαίων εισοδημάτων, και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και η σύλληψη της φοροαποφυγής, και η πάταξη της φοροδιαφυγής, και οι αλλαγές στις διαδικασίες των δημόσιων έργων, και το άνοιγμα των θέσεων των γραμματέων στα υπουργεία, και η ενίσχυση του ΑΣΕΠ, (περιορισμός των ρουσφετιών, που φορτώνουν το δημόσιο) και η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την διαφθορά των πολιτικών και ο νέος εκλογικός νόμος, και ο νέος Καποδίστριας, και η στροφή προς ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης…
Ο εχθρός είναι δυνατός, πολυσύνθετος και πολυπλόκαμος ; Σαφώς και ναι, γι αυτό η σύγκρουση προμηνύεται σκληρή και αδυσώπητη…
Σε τι ποντάρει ο Γ. Παπανδρέου ; Που αλλού, στο κριτήριο, τη δύναμη και την στήριξη του ελληνικού λαού !...
http://logoplokies.blogspot.com