Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Eξαιρετικά επιτυχής ήταν η επίσκεψη στην Κέρκυρα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή την παρουσία και συμμετοχή του στο Διεθνές συνέδριο «Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Εκπαίδευση».
Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σε υπαίθριο χώρο. Εκεί είχε την ευκαιρία να ακούσει και να συνομιλήσει χαλαρά και φιλικά με τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δραστηριοποιούνται στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, στην αυτοδιοίκηση, τους θεσμικούς φορείς και οργανώσεις, σε συλλογικά όργανα. Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στα παριστάμενα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ με μια σύντομη ομιλία του, δίνοντας μια εικόνα της σημερινής πολιτικής κατάστασης στη χώρα μας, την ανάγκη πολιτικής αλλαγής με μια νέα διακυβέρνηση που μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί, ενώ αναφερόμενος στην Κέρκυρα, τόνισε ότι αυτή έχει εγκαταλειφθεί κυριολεκτικά την τελευταία 5ετία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. χωρίς να έχει υλοποιηθεί κανένα έργο στον Νομό. Η Κέρκυρα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε να γίνει πιλότος για την πράσινη ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού.
Να σημειωθεί ότι η Ν.Ε. προσέφερε στον Πρόεδρο του Κινήματος αντιπροσωπευτικά βιολογικά προιόντα της Κέρκυρας (λάδι, τσιτσιμπύρα, συκομαίδα, κλπ), δώρο που εντυπωσίασε τον κ. Παπανδρέου.
Την Παρασκευή το πρωί στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου, ο κος Παπανδρέου μίλησε σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές και εκπαιδευτικούς, με θέμα την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής στην εκπαίδευση και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας με διακεκριμένους επιστήμονες προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας για την επίτευξη του οράματος του Ανοικτού Σχολείου.
Το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ιόνιο Ακαδημία ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των φορέων της Κέρκυρας που εμπλέκονται στον τουριστικό τομέα, παρουσία της πολιτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τον Τουρισμό και βουλευτού Κερκύρας Αντζελας Γκερέκου και του Γραμματέα του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ και βουλευτού Δωδεκανήσου κ. Γιώργου Νικητιάδη, καθώς και του Γραμματέα και μελών της Ν.Ε. Κέρκυρας. Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέπτυξαν επ’ολίγον ο καθένας τις απόψεις τους για τα προβλήματα του Κερκυραϊκού τουρισμού και τις προτάσεις τους για να επανέλθει η Κέρκυρα στην πρωτοπορία του τουρισμού της Ελλάδας. Κοινή συνισταμένη των απόψεων αυτών ήταν ότι η Κέρκυρα έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, οι υποδομές της είναι ελλιπέστατες, υπάρχει έλλειψη στρατηγικού οράματος για τον τουρισμό και έλλειψη συντονισμού των διαφόρων εμπλεκομένων. Επίσης μεταφέρθηκαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου τα πολλά και οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.
Στα θέματα που έθεσαν οι Κερκυραίοι εκπρόσωποι τοποθετήθηκαν τόσο ο κ. Νικητιάδης όσο και η κ. Γκερέκου, ενώ ο κ. Παπανδρέου κλείνοντας τη σύσκεψη ανέπτυξε τις προτεραιότητες του κόμματός του για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Δήλωσε ότι ως αυριανή Κυβέρνηση θα καταργήσει το Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, θα δώσει έμφαση στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης σε ανώτατο επίπεδο. Χρειάζεται σχεδιασμός και οργάνωση, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται Πολιτεία με χρηστή διοίκηση και αξιοκρατία, είπε ο κ. Παπανδρέου για να καταλήξει ότι η Ελλάδα, και βέβαια η Κέρκυρα, έχει τεράστιες δυνατότητες και δυνάμεις που πρέπει να «εκμεταλλευτεί» και να αναδείξει.
Η συνάντηση αυτή με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η οποία διήρκεσε 2,5 περίπου ώρες, άφησε θετικές εντυπώσεις στους παριστάμενους φορείς δεδομένου ότι διαπιστώθηκε το ειλικρινές ενδιαφέρον, οι ουσιαστικές θέσεις και η συνολική αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού τομέα της οικονομίας που είναι ο τουρισμός από το κόμμα που σύντομα θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.