Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Tα καρναβάλια “έντυσαν” Ίμια το “νησάκι του Σαρρή”!

Δεν μου πήρε και πολύ ώρα να σκεφτώ τον τίτλο του άρθρου όταν πριν από λίγο ενημερώθηκα πως όλα αυτά ήταν μια (μεγάλη) δημοσιογραφική απάτη. Xθες το απόγευμα κυκλοφόρησαν στα blogs διάφορες φωτογραφίες όπου έδειχναν έναν δημοσιογράφο να έχει φωτογραφηθεί με την ελληνική σημαία … στα Ίμια. Το υδατογράφημα του Μάκη εκείνη τη στιγμή με έκανε μόνο να γελάσω. Για αυτό και εμείς εδώ στο neolaia.gr δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το ζήτημα.
Ο εκδότης της “Σφήνας”, Σπύρος Καρατζαφέρης υποστήριξε και στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, χθες βράδυ, ότι κατόπιν εντολής του, ο δημοσιογράφος πήγε για ρεπορτάζ στην περιοχή και γύρισε πίσω με τις φωτογραφίες έτοιμες για … πρωτοσέλιδο!
Τελικά όμως δεν έγινε έτσι. Ο δημοσιογράφος δεν πήγε ποτέ για Ίμια. Πήγε σε ένα άλλο νησάκι όπου ονομάζεται το “νησί του Σαρρή” το οποίο είναι κοντά στο Βαθύ Καλύμνου και απέχει 5 ναυτικά μίλια απο τις βραχονησίδες που μας είπαν.
Μάλιστα το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας απέστειλε και σχετικές φωτογραφίες. Για δείτε εδώ. Δεν είναι το ίδιο νησί; Και ναι, δεν είναι στα Ίμια.
Δεν θα πω πολλά φίλοι μου. Εμείς πρέπει να τα βλέπουμε αυτά. Ποιες εφημερίδες στηρίζουμε δίνοντας ένα ευρώ την ημέρα και από ποια portals περνάμε κάνοντας απλά ένα κλικ!